yeniloji.com
Sağlık

Grip belirtileri sonrası hasta olmamak için tavsiyeler

Henüz yorum yazılmadı
Grip belirtileri sonrası hasta olmamak için tavsiyeler
Yeniloji 3161 görüntüleme

Grip belirtileri meydana geldiğinde hasta olmamak için daha fazla su içilmesi gerekmektedir. Çünkü su vücuttan toksin atmaya yardımcı olur ve bakteri, virüs gibi zararlı maddelerin vücutta yer etmesine engel olur.

Grip Olmak Üzereyken Ne Yapılmalı?

Kış aylarında havaların soğuması ile birlikte grip kaçınılmaz bir hastalık haline gelmektedir. Genç, yaşlı dinlemeksizin pek çok kişi bu hastalığa yakalanabilir. Çoğu zaman bir virüs ya da bakterinin vücuda girmesi ya da üst solunum yollarında üşütme gibi etkilerin meydana gelmesi grip oluşumuna neden olmaktadır. Grip kendini boğazda kaşıntı, geniz akıntısı ve hapşırma gibi etkilerle göstermektedir. Bu tarz bir durum meydana geldiğinde sık aralıklarla su içilmesi gerekmektedir.

Vücutta halsizlik, kırıklık, kas ve eklem ağrıları meydana gelmişse grip olmak kaşınılmazdır ve acilen toparlanmak için sağlıklı beslenmeli ve su içmeyi arttırmalısınız.

Grip olacağınızı anladığınızda bedeninizi sıcak tutmaya dikkat ediniz. Soğuk almamaya ve soğukta kalmamaya özen gösteriniz. Aynı zamanda dinlenmeye vakit ayırınız. Vücudunun dinlenmesin, sağlayarak enerji depolamasını sağlayabilirsiniz. Eğer boğazınızda ağrı ve kaşıntı meydana geliyorsa ılık şeyler içiniz ve boğazınızı bir bezle çok sıkı olmayacak şekilde sarınız. Ada çayı ya da papatya çayı gibi bitki çayları ile gargara yaparak iltihap azaltabilirsiniz. Böylece bağışıklığın güçlenmesini sağlayarak gribi engelleyebilirsiniz.

Grip Belirtileri Nelerdir? Nasıl Ortaya Çıkar?

Eğer çabuk hasta oluyorsanız bağışıklık sisteminiz yeteri kadar güçlü değil demektir. Bu durumu düzeltmek için ise sağlıklı beslenme, sebze ve meyve tüketme, yeterli sıvı alımı gerçekleştirme, vitamin eksikliği ya da kansızlık gibi durumları engelleme sağlanmalıdır. Grip virüsü vücut işleyişini kısa sürede bozarak mukus üretimi meydana getirerek kişinin nefes almasını engelleyici, öksürük oluşumuna neden olan geniz ve burun akıntısının oluşmasına neden olmaktadır. Burun tıkanıklığı başladığında bol miktarda su içilmelidir.

Vücudunuzda gribin belirtilerini hissediyorsanız fakat henüz olmadıysanız uyumaya çalışın. Uyku vücudun dinlenmesi için oldukça önemli bir dinlenme süresidir. Ateş gribin ilk belirtileri arasında yer almaktadır. Bacaklarınız soğuk kompresler yaparak ateşin düşmesini sağlayabilirsiniz. Vücudunuzda ağrılar meydana geliyorsa bu vücudunuzun virüsleri etkisiz hale getirmeye çalışırken sinirlere baskı yapması anlamı gelir. Bu durumda dinlenmelisiniz ve bulunduğunuz odayı havalandırmalısınız.

Grip Olmamak İçin Yapılması Gerekenler

Öncelikle belirtmek gerekir ki grip olduğunuzda koruyucu nitelikli antibiyotik kullanmayınız. Hijyen grip olmamak için en önemli kriterlerden biridir. Şöyle ki ellerinizi sık sık yıkarsanız virüslerin vücudunuza ulaşmasını daha etkili bir şekilde engelleyebilirsiniz. Eğer çevrenizde grip ya da nezle birileri varsa o kişilerle aynı eşyaları kullanmamaya özen gösteriniz. Ayrıca bulunduğunuz yeri de sık sık havalandırınız. Ağız sağlığına dikkat edin ve aynı zamanda dinlenin. Yapılacak olan işlerinizi erteleyerek dinlenmeye özen gösteriniz. Dinlenmediğinizde vücudunuz halsiz düşer ve hastalık vücuda kolay bir şekilde yerleşir.

Grip Nasıl Geçer? İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Tavuk çorbası, paça çorbası, mandalina, portakal, greyfurt, zencefil, kuşburnu, bal, sarımsak, adaçayı, ıhlamur gibi besinler ve bitki çayları gribin atlatılması konusunda oldukça faydalı etkiler sunabilmektedir. Uzmanlara göre antibiyotik içmek gribin iyileşmesini hızlandırmıyor. Hatta çoğu zaman gerekli görülmüyor. Sizler de sağlıklı beslenerek ve vitamin alarak bu hastalıktan kurtulabilirsiniz.

Paylaş Tweetle Gönder Pinle
İsim veya Nick: Yorum ve Görüşleriniz: Puan Ver:
Yorumlar ( 0 yorum )
Henüz yorum yapılmamış! İlk siz yorum yazın...
Önerilen Yazılar
Yoğurt Pul Biber ve Limon Kürü Nedir? Zayıflayanlar ve Kullananlar

Yoğurt Pul Biber ve Limon Kürü Nedir? Zayıflayanlar ve Kullananlar

Yoğurt pul biber limon kürü, kilo vermek isteyenler için hazırlanan ve etkili olan bir karışımdır...

Toparlayıcı Sütyen Korse Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Toparlayıcı Sütyen Korse Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Toparlayıcı sütyen korse; büyük göğüs bedenine sahip kadınların bedenlerini küçültebildikleri korseli iç çamaşırıdır...

Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları Nelerdir? Nasıl Tüketilir?

Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları Nelerdir? Nasıl Tüketilir?

Keçiboynuzu pekmezi; lif oranı yüksek ve antioksidan açısından oldukça zengin olan, kafein ve gluten içermeyen, şeker ve yağ oranı düşük, halk arasında harnup pekmezi olarak nitelendirilen bir besin kaynağıdır...

Gıda Zehirlenmesi Kaç Saat Sonra Belli Olur? Belirtileri ve Tedavisi

Gıda Zehirlenmesi Kaç Saat Sonra Belli Olur? Belirtileri ve Tedavisi

Gıda zehirlenmesi; bakteri, mikroorganizmalar, virüs ya da parazit gibi varlıklar nedeniyle besleyiciliğini kaybederek içeriği bozulmuş olan gıdaların tüketilmesi sonucunda ortaya çıkan ve ciddi sağlık problemlerinin oluşumuna neden olan bir durumdur...

OKB Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

OKB Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

OKB hastalığı; obsesif kompulsif bozukluk olarak isimlendirilen, obsesyon olarak tanımlanan sürekli tekrarlayan düşüncelerin oluşması ve buna bağlı olarak sürekli tekrarlayan davranışların karakterize edilmesi şeklinde tanımlanan bir hastalık çeşididir...

İdeal Kilo Nasıl Hesaplanır? İdeal Kilo Hesaplama

İdeal Kilo Nasıl Hesaplanır? İdeal Kilo Hesaplama

İdeal kilo; vücudun yaş, boy ve kilo ortalaması ile ortaya çıkan, kişinin olması gerektiği konu olarak belirtilen değerdir...

Emziren Anne Nasıl Zayıflar? Emziren Anneler İçin Zayıflama Yöntemleri

Emziren Anne Nasıl Zayıflar? Emziren Anneler İçin Zayıflama Yöntemleri

Emziren annelerin ve hamile bayanların kilo verebilmesi için dengeli beslenmesi gerekmektedir...

Kavun Zayıflatırmı? Kavun Yemek Kilo Aldırır mı?

Kavun Zayıflatırmı? Kavun Yemek Kilo Aldırır mı?

Yaz aylarının serinleten meyvesi kavun, kabak familyasının en lezzetli türü olarak nitelendirilen ve vitamin, mineral açısından yüksek değerlere sahip olan bir meyvedir...

Safran Nedir? Neden Pahalı? Nerelerde Kullanılır?

Safran Nedir? Neden Pahalı? Nerelerde Kullanılır?

Safran; sonbaharda çiçek açan, gıda boyası ve tat verici özellikleri ile kullanılan, soğansı bir bitki türüdür...

İp Atlamak Zayıflatırmı? İp Atlamak Kilo Verdirir mi?

İp Atlamak Zayıflatırmı? İp Atlamak Kilo Verdirir mi?

İp atlamak, pek çok insanın egzersiz yaparken uyguladığı bir egzersiz biçimidir...