yeniloji.com
Zayıflama

Kekreyemiş Nedir? Kekreyemiş Zayıflatır mı? Faydaları ve Zararları

Henüz yorum yazılmadı
Kekreyemiş Nedir? Kekreyemiş Zayıflatır mı? Faydaları ve Zararları
Yeniloji 7298 görüntüleme

Kekreyemiş; kırmızı renkli ve içerisinde yüksek miktarda antioksidan barındıran, kilo vermeye yardımcı sıfır yağ içeren bir meyve çeşididir.

Kekreyemiş Nedir, Ne Demek?

Kuzey yarımkürenin kuzeyinde, Kuzey Avrupa, Amerika ve Asya'da ormanlarda yetişen yaban mersini familyasına ait olan kekreyemiş meyvesi ağacı, karaciğer sağlığını olumlu yönde etkileye bir bitki türüdür. İçerisinde bulunan bileşenler sayesinde kan dolaşımının hızlanmasını sağlayan bu meyveler aynı zamanda hücre onarımı gerçekleştirerek ve hücrelerin zarar görmesini engelleyerek ölüm tehlikesi olan bazı hastalıklara karşı koruyucu bir etki meydana getirmektedir.

Vücutta kan akışının hızlanmasını sağlayan kekreyemiş, vücuda daha fazla oksijen ulaşmasını sağlar. Böylece yağ kütlesinde azalma ve bağışıklık sisteminde güçlenme meydana getirmektedir.

Vücutta fazla yağlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan obezite ve şeker hastalığı gibi hastalıkların önlenmesi amacı ile kullanılan bu meyve içerisinde sıfır yağ bulunduğu için kilo verme için de tercih edilmektedir. Yüksek antioksidan değeri sayesinde karaciğer sağlığını olumlu yönde etkileyen ve toksin atımının atılmasını sağlayan vücutta arınma etkisi meydana getiren bu bitki aynı zamanda sağlıklı ve kalıcı zayıflama konusunda da etkili olabilmektedir.

Kekreyemiş Zayıflatır mı? Kilo Verdirir mi?

Kilo vermek ve bölgesel olarak incelme sağlamak isteyenler için oldukça etkili bir meyve türü olan kekreyemiş, vücutta depolanmış olan yağları enerjiye dönüşmesine yardımcı olarak kalıcı olarak kilo verme etkisi sunmaktadır. Vitamin açısından zengin yağ ve şeker açısından ise oldukça düşük değerlere sahip olan bu besin tüketildiği zaman depolanmış olan yağları yakmaya başlar. Aynı zamanda vücut direncini artırarak vücutta bir enerji meydana getirir. Asıl olarak değerlendirme yapıldığında vücudun kendi enerjisini kendi yağı ile sağlar ve bu sayede hem bölgesel incelme hem de sağlıklı zayıflama meydana getirir.

Kilo vermek için düzenli beslenmek, günlük alınan kaloriden daha fazlasını yakmak ve metabolizmayı hızlandıracak besinlerin tüketilmesi gerekmektedir. Diyet yaparken kekreyemiş tüketirseniz daha etkili yağ yakımı meydana getirebilirsiniz. Son zamanlarda şifalı etkilerinin yanı sıra kilo vermek için de tercih edilen bu meyve ile sizler de kalıcı yağ yakabilirsiniz.

Kekreyemiş Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Vücutta kan basıncının düşmesini sağlayan kekreyemiş, kan oranının artmasına destek olur. Vücudu bakteri ve virüslerden arındırarak bağışıklık sistemine olumlu etki yapar. Kaynatılarak içildiği zaman mide asidini dengeler. Böylece gastrit gibi mide hastalıklarının oluşmasına engel olur. İdrar sökücü özelliği sayesinde ödem atmaya yardımcı olur ve aynı zaman kum dökme gibi rahatsızlıklarda faydalı etkiler sunar. Vücutta kan şekerini ve insülin direncini dengeleyen kekreyemiş meyvesi, diyabet hastalığını önlemeye yardımcı olur. Vücuttaki yağ kütlesini de azaltarak obezitenin önlenmesine yardımcı olur.

Kekreyemiş Zararları Nelerdir? Yan Etkisi Var mı?

Çok eski zamanlarda keşfedilmiş olan ve uzun incelemeler sonrasında faydalı etkileri ile gündeme gelen kekreyemiş zararları hakkında bir bilgi bulunmamaktadır. Fakat aşırı tüketilmemesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra hamile kadınların kullanımına uygun değildir. İleri derecede kalp, tansiyon ya da böbrek hastasıysanız, kullanıma dikkat etmelisiniz ve mutlaka doktorunuza başvurarak kullanmalısınız.

Paylaş Tweetle Gönder Pinle
İsim veya Nick: Yorum ve Görüşleriniz: Puan Ver:
Yorumlar ( 0 yorum )
Henüz yorum yapılmamış! İlk siz yorum yazın...
Önerilen Yazılar
Dang Humması Nedir? Dengue Fever Nasıl bulaşır? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?

Dang Humması Nedir? Dengue Fever Nasıl bulaşır? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?

Dang humması; sivrisinek ısırması ile bulaşan, Malezya'da son 4 ay içerisinde birçok can alan, hafif ateş ile belirt gösteren ve ölümcül sonuçlar meydana getirebilen bir virüstür...

Nükleer Enerji Nedir? Nükleer Santral Nasıl Çalışır?

Nükleer Enerji Nedir? Nükleer Santral Nasıl Çalışır?

Bilimsel açıdan nükleer enerji, uranyumun nötron ile etkileşimden elde edilen enerjiye verilen isimdir...

Emzirirken Gaz Yapan ve Yapmayan yiyecekler Nelerdir?

Emzirirken Gaz Yapan ve Yapmayan yiyecekler Nelerdir?

Emzirme döneminde annenin yediği her besin aynı zaman anne sütünden bebeğe de geçmektedir...

Cinsel İsteksizlik Nedenleri ve Tedavisi

Cinsel İsteksizlik Nedenleri ve Tedavisi

Cinsel isteksizlik; kişinin cinsel ilişkiye girme konusunda isteksiz olması anlamına gelir ve aynı zamanda cinsel soğukluk olarak da tanımlanabilir...

Adet Gecikmesi Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir? Adet Gecikmesine Ne İyi Gelir?

Adet Gecikmesi Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir? Adet Gecikmesine Ne İyi Gelir?

Bayanlar, her ay düzenli olarak adet görürken birçok farklı sebepten dolayı beklenen günde bu olay gerçekleşmeyebilir...

Anjelika Eriği Faydaları Nelerdir? Kalorisi Ne Kadar? Nerede Yetişir?

Anjelika Eriği Faydaları Nelerdir? Kalorisi Ne Kadar? Nerede Yetişir?

Anjelika eriği; erik meyvesinin en lezzetli türlerinden biridir...

Kereviz Nedir? Yemeği, Tarifi ve Kalorisi

Kereviz Nedir? Yemeği, Tarifi ve Kalorisi

Kereviz, insan sağlığı için oldukça yararlı ve birçok özelliği olan, maydanozgiller ailesine ait bir bitki türüdür...

Saç Dökülmesine Kesin Çözüm Varmı?

Saç Dökülmesine Kesin Çözüm Varmı?

Saç dökülmesi; genetik ya da çevresel faktörler olmak üzere çok farklı sebeplerden ötürü meydana gelebilmektedir...

Bambu Çorap mı, Pamuk Çorap mı?

Bambu Çorap mı, Pamuk Çorap mı?

Sağlıklı ayaklar için terletmeyen ve ayaklarda koku oluşumunu önleyen pamuk içerikli kumaşlar ya da bambu kumaşlardan yapılan çorapların kullanılması tavsiye edilmektedir...

Kolesterol Nedir? Nasıl Düşürülür? Kaç Olmalı?

Kolesterol Nedir? Nasıl Düşürülür? Kaç Olmalı?

Kolesterol, bir yağ türüdür ve yüksek kolesterol LDL(kötü) düşük kolesterol ise HDL(iyi) olarak ifade edilir...