yeniloji.com
Diyet

Melek Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır? Yapanlar ve Yorumlar

Henüz yorum yazılmadı
Melek Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır? Yapanlar ve Yorumlar
Yeniloji 1456 görüntüleme

Melek diyeti; hızlı kilo vermeyi sağlayan fakat metabolik dengenin de bozulmasına sebebiyet verebilen, formu korumaya yardımcı olan, dünya üzerine pek çok ünlü mankenin uyguladığı bir beslenme programıdır.

Melek Diyeti Nedir? Nasıl Olur?

Birkaç hafta içerisinde etkili zayıflama sağlayan melek diyeti, bir Rus diyeti olarak tanımlanır ve midenin küçülmesini sağlarken aynı zamanda kalça ve bel bölgesinde yağların erimesine destek olur. Porsiyonların küçülmesine dayanan bu beslenme programı bununla birlikte metabolizmanın hızlanmasına da yardımcı olur. Tüketilen besinler hızlı bir şekilde eritilirken, yeni yağ oluşumunun da önlenmesi sağlanır.

Melek diyetinin en temel kuralı; alkol, şeker ve tuzdan uzak durmaktır.

Yaklaşık olarak 2 hafta boyunca yapılan melek diyeti, sonrasında vücudun hızlı bir şekilde forma girmesini sağlar. Gün içerisinde yaklaşık olarak 2.5 litre su içilmesinin gerekliliğini belirten bu diyet, hızlı bir yağ yakımı için oldukça etkili sonuçlar meydana getirmektedir. Protein içerikli bir zayıflama diyeti olan bu beslenme programı, yıl içerisinde en fazla 3 defa tekrarlanabilir. Diyete tekrardan başlamak için 1 hafta ara verilmesi önerilmektedir.

Melek Diyeti Nasıl Yapılır?

Sürekli tekrarlanmaması gereken melek diyeti listesi şu şekildedir:

1.Gün: Sabah bir fincan şekersiz çay ya da kahve içiniz. Yaklaşık 1 saat sonra 1 tane elma yiyiniz. 2 saat sonra 2 yumurta, yeşil salata, 1 domates ve 1 patates yiyiniz. Akşam saat 7 gibi ızgara dana biftek ve salata yiyiniz.

2.Gün: Sabah 1 fincan çay ve kepek ekmekle yapılmış tost yiyiniz. 1 saat sonra 1 tane elma ve portakal yiyiniz. Öğlen saatlerinde1 porsiyon ızgara tavuk eti, 1 domates ve 1 fincan yeşil çay içiniz. Akşam 7 gibi sebze çorbası içiniz.

3.Gün: Sabah 1 fincan şekeriz çay ya da şeker ile tost yiyiniz. Saat sabah 10 gibi 1 kase meyveli yoğurt tüketiniz. Öğlen saat 12'de biftek, meyve suyu ve salata yiyiniz. Akşam saat 7'de 2 yumurta ve 3 dilim yağsız jambon tüketiniz.

4.Gün: Sabah 1 fincan çay ve tos yiyiniz. Saat 10.00'da bir avuç fındık yiyiniz. Saat 12.00'da biftek, çay ve yeşil salata tüketiniz. Saat akşam 7'de haşlanmış 2 yumurta ve 1 dilim kepekli ekmek yiyiniz.

5.Gün: 1 fincan limonlu su ile havuç suyu ve yulaf ezmesi tüketiniz. 1 saat sonra muzlu yoğurt yiyiniz. Öğlen yemeğinde tam porsiyon tavuk göğsü, salata ve kahve tüketiniz. Akşam saat 7'de ise ızgara kırmızı et ve salata tüketiniz.

6.Gün: 1 fincan şekersiz çay içiniz. 1 saat sonra 1 kase elmalı yoğurt yiyiniz. Öğlen saatlerinde 2 yumurta, yeşil salata, 1 tane domates ve 1 patates yiyiniz.

7.Gün: Bir fincan şekersiz kahve ya da çay ile güne başlayınız. Saat sabah 10 gibi 1 tane elma ya da portakal tüketiniz. Saat öğlen 12'de 2 yumurta, yeşil salata, 1 domates ve patates yiyiniz. Akşam saat 7'de ızgara dana biftek ve salata tüketiniz.

Bu diyetin amacı açlık yaşamadan kilo vermeyi sağlamaktır. Her yemekten yarım saat önce ve sonra su içiniz. Fakat asla yemek aralarında su içmeyiniz. Akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yenmemelidir. İsteğe göre su içilebilir.

Melek Diyetinde Yenmemesi Gerekenler Nelerdir?

Şeker ve tuz içeren gıdalara yer vermeyen melek diyetinde tatlı ve çikolata tüketimi yapılmamalıdır. Ayrıca süt ve süt ürünleri de önerilmemektedir. Şeker yerine tatlandırıcı tüketimi de olmamalıdır. Beyaz ekmek yenmemelidir. Ayrıca tuz bakımından çok zengin olan turşu tüketilmemelidir.

Yumurta, sebze ve meyve, haşlanmış ıspanak, yağsız salam, balık, et ve tavuk, mantar, yeşil çay, siyah çay, kahve ve su ise diyette yasak olmayan hatta yenmesi gereken besinler arasında yer almaktadır. Önerilenler haricinde bir şey yenmemesi gerekmektedir. Oldukça disiplinli olan bu diyet, çok sık uygulanmamalıdır. aksi durumda vücuda zarar verebilir.

Melek Diyeti Yapanlar ve Yorumlar

Dünya üzerinde pek çok ünlü ismin ve mankenin uyguladığı, forma girmek için tercih edilen melek diyeti yorumlarına baktığımızda kısa süre içerisinde oldukça etkili bir yağ yakımı sağladığını belirtebiliriz. Fakat şöyle ki bu diyet yöntemi herkes için etkili değildir. Vücutta ciddi anlamda besin kısıtlaması meydana getirdiği için herkes için uygun değildir.

Sizler de melek diyeti ile kilo vermek istiyorsanız öncelikle uzman bir diyetisyene başvurmalısınız. Ağır bir beslenme programı olan bu diyet yöntemi, kronik hastalar ve ileri yaştaki kişiler için uygun değildir. Hamile kadınlar da uygulamamalıdır. Tek tip beslenmeye dayanması nedeniyle vücutta vitamin ve mineral eksikliği yaratabilir.

Paylaş Tweetle Gönder Pinle
İsim veya Nick: Yorum ve Görüşleriniz: Puan Ver:
Yorumlar ( 0 yorum )
Henüz yorum yapılmamış! İlk siz yorum yazın...
Önerilen Yazılar
Mide Balonu Nedir? Sonrasında Beslenme Nasıl Olur? Ne İşe Yarar?

Mide Balonu Nedir? Sonrasında Beslenme Nasıl Olur? Ne İşe Yarar?

Mide balonu; obezite tedavileri için kullanılan, ameliyatsız ve oldukça tercih edilen bir yöntemdir...

Karbonat Maskesi Tarifi Nedir? Nasıl Yapılır? Cilde Zarar Verir mi?

Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır? Cilde Zarar Verir mi?

Karbonat maskesi; cilt lekelerinin iyileşmesine ve ciltte meydana getirmiş olduğu peeling ve beyazlatıcı etki sayesinde pürüzsüz bir cilde kavuşmaya yardımcı olan bir bakım ürünüdür...

Yoğurt Pul Biber ve Limon Kürü Nedir? Zayıflayanlar ve Kullananlar

Yoğurt Pul Biber ve Limon Kürü Nedir? Zayıflayanlar ve Kullananlar

Yoğurt pul biber limon kürü, kilo vermek isteyenler için hazırlanan ve etkili olan bir karışımdır...

Bambu Çorap Nedir? Bambu Çorap Sağlıklı mı?

Bambu Çorap Nedir? Bambu Çorap Sağlıklı mı?

Bambu çorap; oldukça yumuşak bir dokuya sahip, antibakteriyel özelliği olan ve nefes alma etkisi sayesinde koku ve terleme gibi durumların oluşmasını engelleyen bir çorap çeşididir...

Yiyerek Zayıflama Yolları ve Kilo Verme Diyeti Nedir?

Yiyerek Zayıflama Yolları ve Kilo Verme Diyeti Nedir?

Yiyerek zayıflama yolları; beslenme alışkanlıklarının değişmesini sağlayarak aç kalmadan, tokluk etkisi yaratan besinleri tüketerek gerçekleştirilen yöntemlerin geneline verilen isimdir...

Ölmez Otu Faydaları Nelerdir? Yağı ve Kremi Ne İşe Yarar? Nerede Yetişir?

Ölmez Otu Faydaları Nelerdir? Yağı ve Kremi Ne İşe Yarar? Nerede Yetişir?

Koparıldığı zaman çiçeklerini dökmeyen ve bu özelliği sayesinde pek çok evde süs bitkisi olarak kullanılan ölmez otu; altın çiçek, mayasıl otu, güneş çiçeği, dalak otu gibi isimlerle de bilinen, parlak ve sarı bir renge sahip olan bitki çeşididir...

Burun Tıkanıklığına Doğal ve Bitkisel Çözümler

Burun Tıkanıklığına Doğal ve Bitkisel Çözümler

Burun tıkanıklığı; bir hastalık ya da burnun yapısı sonucunda ortaya çıkan rahatsızlıktır...

Hint Defnesi Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Hint Defnesi Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Hint defnesi yağı; egzama ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarına iyi gelen doğal bileşenler içeren bitkisel bir yağdır...

Form Çayı Kabızlık Yaparmı? Form Çayları Kabızlığa İyi Gelir mi?

Form Çayı Kabızlık Yaparmı? Form Çayları Kabızlığa İyi Gelir mi?

Form çayı; sindirim sistemi üzerinde meydana getirmiş olduğu düzenleyici etki ile şişkinlik, kabızlık ve hazımsızlık gibi problemlerin giderilmesine yardımcı olan bitkisel bir içecektir...

Semiz Otunun Neye Faydası Var? Zararları Nelerdir?

Semiz Otunun Neye Faydası Var? Zararları Nelerdir?

Semiz otu; C ve A vitamini açısından zengin olan, besin değeri oldukça yüksek ve pek çok hastalık için koruyucu etki sunan bir sebze türüdür...