Toksinler; tüketilen besinler aracılığı ile vücuda bulaşabilen ve birçok hastalığa yol açan zararlı serbest radikallerdir.
Vücutta Toksin Nasıl Oluşur? Atmak İçin Ne Yapmalı?
Beslenme alışkanlıklarımızdan ve rutin bakımlarımızdan her ne kadar vazgeçmesek de vücudumuzda ve cildimizde toksinler oluşmaktadır. Bu toksinleri vücudumuzdan atabilmek için pek çok yöntem mevcuttur. Ancak bu yöntemler uygulanırken dikkat edilmesi gereken hususlar da mevcuttur. Öncelikle vücudumuzda toksin birikintisine yol açan gıdalardan uzak durmamız gerekmektedir. Bu gıdalar içerisinde kırmızı et, yağlı ürünler, alkollü içecekler, acılı ve ekşili gıdaların yer almamasına dikkat etmemiz gerekmektedir.
Vücudumuzdaki toksinleri atabilmek için detoks oldukça bir uygulamadır ve sık sık tercih edilmektedir. Şarküteri ürünleri, sakatat ve hayvanların iç organları gibi gıdalardan da uzak durulması gerekmektedir. Ancak uzak durulmadığı takdirde, vücutta bol miktarda toksin meydana gelir ve atılması çok daha zor bir hal alabilir. Bu nedenle çay uygulaması olan detokslar önem taşımaktadır. Detoks uygulaması, ister sıcak olarak ister soğuk olarak uygulanabilmektedir. Ancak soğuk olarak uygulanan her zaman daha kuvvetli bir şekilde toksinleri atmaya yaramaktadır.
Toksinlerden Kurtulma Yolları Nelerdir?
Yağ içeriği fazla olan ve doymuş yağ oranı da az olan ürünler, toksinlerin artmasına neden olmaktadır. Öncelikle beslenme alışkanlıklarınıza ve tükettiğiniz besinlere dikkat etmeye başladıktan sonra, belli aralıklarla uygulanan detoks programlarınızı hayatınıza geçirmeniz gerekmektedir. Böylece zamanla oldukça rahat bir şekilde toksinleri atmaya başlayacak ve kısa sürede arınmış olacaksınız. Toksinlerden arınmak için uygulanan detoks programlarını rutin bir şekilde hayatınıza geçirmeniz gerekmektedir.
Toksinleri Vücuttan Atmak İçin Ne Yapmalı?
Zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırmak için aşağıda belirtilen maddelere öncelik verilmelidir.
- Yaşa ve fiziksel uygunluğa dikkat etmeyi gerektirmektedir.
- Spor yapan bireylerin, egzersiz ve ağırlık çalışmalarına dikkat etmesi gerekmektedir.
- Ancak yoğun bir şekilde spor ya da antrenman yapan kişilerin detoks uygulaması uygun değildir.
- Aynı şekilde ergenlik çağında olan bireylerin de detoks uygulanmasından faydalanması olanaksızdır.
- Kalp ve tansiyon gibi hastalıkları olan bireyler de ne yazık ki toksinlerinden arınmak için farklı yöntemleri denemelidir.
Toksinlerden Arınmak İçin Detoks
Detoks olarak bilinen uygulama toksinlerden arınmak için yapılan en uygun ve ihtiyacı karşılayan bir uygulamadır. Detoks, yalnızca bir öğün değil günde 3 öğün boyunca yapılması gereken bir uygulamadır. Özellikle 3 günlük olarak uygulanan detoks programı, kişilerin metabolizmasının da rahat bir şekilde çalışmasına olanak sağlamaktadır. İlk gün sabah kahvaltısında yalnızca ılık su ve bir iki damla limon ile başlayan program, öğle öğününde yoğurt ve yulaf ezmesi ile devam eder. Akşam öğününde ise çiğ badem ve bir fincan rezene çayı programa eşlik eder. İkinci gün ise ara öğünlerde de ekleme yapılan programda kefirler, salatalıklar, ıspanak ve benzeri yeşil sebzeler yer almaktadır.
Detoks programı devam ettiği sürece, yeşilliklerden ve tüm sebzelerden tüketmek önemlidir. Böylece vücut toksinlerden arınmış olarak hayatına kaldığı yerden sakin ve temiz olarak devam edecektir. Sağlıklı bir yaşam için detoks ve toksinlerden arınmak önemlidir.