yeniloji.com
Bakım

Cilt Lekelerine Ne İyi Gelir? Kesin ve Bitkisel Çözüm Nedir?

Henüz yorum yazılmadı
Cilt Lekelerine Ne İyi Gelir? Kesin ve Bitkisel Çözüm Nedir?
Yeniloji 1509 görüntüleme

Cilt lekeleri; cildin bazı bölgelerinde normalden fazla melanin salgılanması sonrasında meydana gelen, genel olarak sağlık açısından bir sorun teşkil etmeyen oluşumlardır. Geçmeyen cilt lekelerinden kurtulmak için yazımızı okumaya devam ediniz.

Cilt Lekelerine Ne İyi Gelir?

Yanlış cilt bakımı gibi durumlarda sonrasında gelişebilen cilt lekeleri aynı zamanda yaşlanmaya bağlı olarak da oluşabilmektedir. Ayrıca genetik olarak da meydana gelmesi mümkündür. Geçmeyen cilt lekeleri için formül arıyorsanız sizler için birtakım tavsiyeler sunabiliriz:

Limon suyu: Cilt lekelerinin giderilmesi için etkili olan doğal çözümlerden biri olan limon suyu, içeriğinde yer alan sitrik asit sayesinde ölü hücrelerin atılmasını ve yeni hücrelerin oluşmasını sağlar. Limon suyuna pamuk bastırıp hafif masaj yaparak cildinize uygulayınız. Kuruduktan sonra ılık su ile yıkayınız.

Elma Sirkeli Tonik: Ciltte arındırıcı etki meydana getiren elma sirkesi, tonik şeklinde gece yatmadan önce bir pamuk yardımı ile uygulandığı zaman cilt üzerindeki lekelerin giderilmesine etki sağlar.

Aloe Vera Maskesi: Cilt yenilenmesini sağlayan bir özelliğe sahip olan bu maske çatlak, yanık ve akne izlerinin tedavi edilmesini destekler. Aloe vera yapraklarının içerisinde yer alan özleri uygulayıp yarım saat beklettikten sonra ılık su ile yıkayınız.

Karbonat: Lekeleri gideren ve yeniden oluşmasını önleyen karbonat, cildi ıslatıp üzerine uygulanmaktadır. bu şekilde yaklaşık olarak 5 dakika bekleyip ılık su durulanır. Haftada birkaç gün uygulanabilir.

Salatalık: cildin dinlenmesini sağlayan ve hücrelerde yenilenme etkisi meydana getiren salatalık, dilimlenerek cilt üzerie koyulur ve yarım saat bekletilir. Sonrasında durulamaya gerek yoktur. Bu besin ciltteki lekelerin zaman içerisinde kaybolmasına yardımcı olur.

Portakal: Peeling etkisi olan portakal kabuklarının dış yüzeyi cilde değecek şekilde yerleştirip, bir süre bekledikten sonra durulayabilirsiniz.

Keten Tohumu: Vücut için pek çok faydası bulunan keten tohumu, su ile karıştırılıp maske haline getirilerek cilde uygulanabilmektedir. Ciltteki lekeler için oldukça etkili bir çözümdür.

Parlayan bir cilt, pürüzsüz bir görünüm ve lekesiz bir cilt yüzeyi için, doğal bakımları tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Cilt lekeleri nasıl geçer diye baktığımızda pek çok yöntemin olduğunu görmekteyiz. Öncelikle doğru bakımın yapılması, gözeneklerin açılması gerekmektedir. Sonrasında cilt kendini yenilemektedir.

Cilt Lekelerine Kesin Çözüm

Pürüz bir cilde sahip olmak ve lekelerim yok oldu demek istiyorsanız, cilt lekeleri için geliştirilmiş olan bazı tekniklerden yararlanabilirsiniz. Bunları şu şekilde özetlemek mümkündür:

Lazer Tedavisi: Cilt üzerinde meydana gelen koyu lekeleri tedavi etmek için lazer tedavisi, melanini hedef alarak, karanlık noktaların kırılmasını ve yok edilmesini sağlar.

Mikrodermabrazyon: Dinlendirici özelliği bulunan kısa süreli mikroderm, cildin üst tabasının pul pul dökülmesini ve böylece güneş lekelerinin, renk eşitsizliğinin ve bazı akne izlerinin nazik bir şekilde temizlenmesini sağlayan yöntemdir. Ayrıca vücutta kolajen destekleyici etkisi vardır. Ağrısız ve acısızdır. Cilde parlaklık vermektedir.

Kimyasal Peeling: Cilt tipine ve cilt sorununa yönelik olarak uygulanan kimyasal peeling,laktik asit, salisilik asit veya glikolik asit gibi alfa hidroksi asit veya TCA asit gibi derin bir peeling maddesi içeren uygulamadır. İşlem uygulandıktan sonra 1-3 hafta boyunca cildin kırmızılaşarak soyulması beklenir. Cilt soyulduğu için bu süreç içerisinde güneşe maruz kalınmamalıdır.

Kriyoterapi: Sıvı azot içeren bir uygulamam olan kriyoterapi cilt hücrelerinde zararlı koyu lekeleri gidermek için uygulanır. Bu uygulama sonrasında cilt kendini yeniler ve lekeler giderilir.

Fraxel Lazer: Hem güneş lekelerini hem de cilt pigmentasyonu sorunlarının hepsini gideren fraxel lazer, kolajen üretimi sağlayarak cildin yaşlanmasını geciktirir. Tedavi sonrasında cilt kırmızı olur ve şişer. 1-2 gün cildin sakinleşmesi beklenir. bunun için cilt dinlendirilir. Sonrasında pürüzsüz ve lekesiz olur.

Yüzdeki lekelere kesin çözüm evde uygulanacak bazı yöntemler ile sağlanabilirken, bu tarz bilimsel uygulamalar ile de gerçekleştirilebilmekedir.

Cilt Lekelerine Bitkisel Çözüm

Çeşitli sebeplerden dolayı meydana gelen cilt lekelerini giderme aşamasında birtakım bitkisel yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Sizler için şunları önerebiliriz:

Domates Dilimleri: İçeriğinde yer alan beta karoten sayesinde cilt yenileyici etki meydana getiren domatesi, tıpkı salatalık gibi dilimleyerek cildinizin üzerine yerleştiriniz. Zaman içerisinde cilt lekelerinin azalmasını sağlayan bu yöntem pürüzsüz bir görünüm sağlayacaktır.

Kantaron Yağı: Cilt lekelerine kantaron yağı sürmek, ciltte yenileyici etki meydana getirmesi sayesinde renk eşitleyici etki sağlar. Ayrıca leke görünümünün hafiflemesini sağlar. güneş yanığı lekeleri, sivilce lekeleri ve yara lekeleri için etkili olmaktadır.

Soğan Suyu: Doğal içeriği sayesinde cilt lekelerine soğan kürü uygulamak güneş ve sivilce lekelerinin iyileştirilmesi için etkili olmaktadır.

Yazımızın içeriğinde bahsetmiş olduğumuz yöntemlerin her biri tavsiye niteliği taşımaktadır. Cildinizdeki lekeler için öncelikle uzman bir dermatolog desteği alınız. Sonrasında destekleyici tedavi için doğal çözümlerden yararlanabilirsiniz. Cilt lekeleri için doğal maske uygulamaları yanı sıra, tükettiğiniz besinlere, egzersiz yapmaya, cildiniz için doğru ürünler kullanmaya özen gösteriniz.

Paylaş Tweetle Gönder Pinle
İsim veya Nick: Yorum ve Görüşleriniz: Puan Ver:
Yorumlar ( 0 yorum )
Henüz yorum yapılmamış! İlk siz yorum yazın...
Önerilen Yazılar
Sandal Ağacı Tozunun Cilde Faydaları Nelerdir? Cilt Lekelerini Geçirir mi? Kullananlar ve Yorumlar

Sandal Ağacı Tozunun Cilde Faydaları Nelerdir? Cilt Lekelerini Geçirir mi? Kullananlar ve Yorumlar

Sandal ağacı tozu; cildin yenilenmesine yardımcı olan aynı zamanda birtakım cilt problemlerinin giderilmesi konusunda destek olan doğal şifa özelliği bulunan bir üründür...

Korse Takmak Sağlıklı mı? Zararlı mı?

Korse Takmak Sağlıklı mı? Zararlı mı?

Korse; bel kayması, bel fıtığı gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabildiği gibi, zayıflayarak daha fit görünmek isteyen kişilerin tercih ettiği bir toparlayıcı ürünüdür...

Nioli Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Nioli Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Nioli yağı; sivilce problemlerinin giderilmesi için kullanılan, anti-bakteriyel özelliğe sahip olan ve aynı zamanda akneye eğimli ciltlerin tedavi edilmesi için etkili olan bir yağ çeşididir...

Gece Yemek Yemek Zararlı mı? Kilo Aldırır mı?

Gece Yemek Yemek Zararlı mı? Kilo Aldırır mı?

Gece yemek yemek; metabolizma hızının azalmasından dolayı besinlerin yağ ve kiloya dönüşmesine neden olmaktadır...

Lohusa Korsesi Ne İşe Yarar? Lohusa Korsesi Nasıl Kullanılır?

Lohusa Korsesi Ne İşe Yarar? Lohusa Korsesi Nasıl Kullanılır?

Lohusa korsesi; gebelik sonrasında vücudun sıkılaşmasını sağlayan ve toparlanma konusunda yardımcı olan, fazlalıkların toparlanmasına etki eden bir iç giysidir...

Suh Bitkisi Ne İşe Yarar? Şeker Hastalığına İyi Gelir mi?

Suh Bitkisi Ne İşe Yarar? Şeker Hastalığına İyi Gelir mi?

Suh bitkisi; genel olarak otlu peynirin içerisinde yer alan ve lezzet katan bir ot olarak düşünülen, Van ilimizde yetişen ve şeker hastalığı için faydalı olan bir bitki türüdür...

Safra Kesesi Ameliyatı Sonrası Ne Yenir? Diyet Nasıl Yapılır?

Safra Kesesi Ameliyatı Sonrası Ne Yenir? Diyet Nasıl Yapılır?

Safra kesesi, dayanılmaz ağrılar meydana getirdiği zaman ve mide içerisinde ağırlık hissinin oluşmasına, ağrıların şiddetinin artmasına neden olarak kişiyi oldukça rahatsız ettiğinde safra kesesi ameliyatı şart görülmektedir...

Karaciğer Detoksu Nedir? Nasıl Yapılır?

Karaciğer Detoksu Nedir? Nasıl Yapılır?

Karaciğer detoksu; vücudumuzun en önemli organlarından biri olan karaciğerin yenilenmesini sağlayan, daha iyi çalışmasına destek olan bir karışımdır...

Şarbon Ne Demek? Şarbon Nasıl Bulaşır? Şarbonlu Et Nasıl Anlaşılır?

Şarbon Ne Demek? Şarbon Nasıl Bulaşır? Şarbonlu Et Nasıl Anlaşılır?

Şarbon; ot yiyen hayvanlar aracılığıyla farklı şekillerde insanlara bulaşabilen, ölümcül sonuçlar doğurabilen bir hastalıktır...

Definasyon Kürü Nasıl Yapılır? Zararı Var mı?

Definasyon Kürü Nasıl Yapılır? Zararı Var mı?

Definasyon kürü; kasların belirgin olması uygulanan, ödem atmaya yardımcı olan ve vücudun daha fit daha formda gözükmesine destek olan bir karışımdır...