Hoş kokusu ile bildiğimiz lavanta sabunu; lavanta bitkisinin tohumu, yağı ve çiçeklerinden elde edilen, ferahlatıcı, uyarıcı ve rahatlatıcı etkisi olan, cilt ve saç için oldukça faydalı olan bir üründür. Makalemizin içerisinde lavanta sabunun saça faydaları, cilde etkileri hakkında bilgi alabilirsiniz.
Lavanta Sabununun Saça Faydaları Nelerdir?
Mikrop giderici antiseptik özelliği sayesinde saçtaki kepek ve sirke gibi problemlerin giderilmesine yardımcı olan lavanta sabunu, saça canlılık veren bir üründür. Bu sabun ile saçlar yıkandığı zaman kokusu ve bileşenleri sayesinde sirke gibi saç derisine zarar veren ve kaşıntı oluşturan oluşumlar tamamen temizlenmektedir. Saç derisini iyileştirerek, pul pul dökülmesini önleyen bu sabunu saçların yumuşacık olmasını sağlar. Saç derisine masaj şeklinde uygulandığı zaman saçın beslenmesini sağlar ve aynı zamanda saçta nem dengesi meydana getirir. Böylece kurumaya bağlı dökülmelerin önüne geçer. Saçların dolgun ve hacimli gözükmesini ağlar.
Saç sabunu olarak normal bir şekilde kullanılabilen lavanta sabunu, saçların güzelce temizlenmesine yardımcı olur. Eğer saçlarınız inceliyor ve dökülüyorsa, kökten uca besleyici özelliği bulunan doğal lavanta sabunundan yararlanabilirsiniz. Lavanta sabunu ile saç yıkamak, adeta bir şampuan etkisi oluşturmaktadır.
Lavanta Sabunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Çoğunlukla hassas ve yağlı ciltler için tavsiye edilen lavanta sabunu, cilt üzerindeki aknelerin giderilmesini sağlar. Anti-bakteriyel ve antiviral özelliği sayesinde sivilce problemlerin önüne geçmektedir. Gözeneklerin derinlemesine temizlenmesini sağlayarak cilde canlılık ve tazelik hissi verir. Zona hastalığı tedavisinde kullanılabilen lavanta sabunu aynı zamanda deri yanıkları, doku çürümeleri için de kullanılabilir. Eğer cildinizde koyu lekeler varsa ve bu sizi rahatsız ediyorsa doğal lavanta sabunu kullanabilirsiniz. Düzenli bir şekilde kullanılığı zaman gözeneklerin sıkılşmasını sağlar ve aşırı yağlanma problemlerinin önüne geçer. Yüze olduğu kadar lavanta sabunun vücuda da faydaları vardır. Cilt döküntüsü ya da kuruluğunu önlemek için duşta bu sabunu kullanabilirsiniz.
Lavanta Sabunu Kullananlar Var mı? Nasıl Yapılır?
Cilt problemlerinin giderilmesi için en fazla tercih edilen ürünlerden biri olan lavanta sabunu yorumlarını incelediğimizde kullananların oldukça memnun kaldığını görmekteyiz. Genel olarak birçok kişinin bu sabunu evde kendi yaptığını biliyor muydunuz? Lavantalı sabun yapımı için sizlere şöyle bir tarif verebiliriz:
Malzemeler: 15 gram sabun yapımında kullanılmak üzere soda, 30 ml. saf su, 120 ml. zeytinyağı, 10 ml. lavanta yağı ve kurutulmuş lavanta çiçeği yaprakları gereklidir. Kostik soda çok tehlikelidir ve cildinize asla temas etmemelidir.
Tarifi: Gözünüze koruyucu gözlük takıp, ellerinize eldivenlerinizi geçiriniz. Sonrasında cam kaseyi alınız ve içerisine kostik sodayı boşaltınız. Daha sonra üzerinde saf suyu ilave edip karıştırınız. Daha sonra soğuması için biraz bekleyiniz. Karışımdan dumanlar çıkabilir. Endişelenmeyiniz. Fakat bu dumanı solumamak için açık bir alanda yapınız. Daha sonra tencere zeytinyağını koyup ocağa koyunuz. 40 dereceye ulaşana kadar ısıtıp sonrasında ocaktan alınız. Ardından içerisine kostik sodalı karışımı ekleyiniz ve blendar ile karıştırınız. Jel kıvamına gelince içine lavanta yağını ve yaprakları ekleyiniz. Karışımı koyacağınız kalıba önce lavanta çiçeği koyunuz ve içerisine karışımı koyunuz. Sonra üzerine yine çiçeklerden koyunuz. 1 gün boyunca bekletiniz. Sonrasında kalıptan çıkartıp kullanabilirsiniz.
Eğer ki cildinizin alerjik durumu söz konusu ise bu sabunu kullanmadan önce mutlaka doktora başvurunuz. Sivilceli ve akneli cildiniz varsa yan etki de görebilirsiniz. Evde yapmış olduğunuz sabunu kullanmadan önce cildinizin ufak bir ölümünde deneyiniz.
Lavanta Sabunu Fiyatı Ne Kadar?
Aktarlarda ya da internet üzerinde satışı yapılan lavanta sabunun fiyatı çok pahalı değildir. Fakat aldığınız sabunun mutlaka doğal içeriğe sahip olmasına özen gösteriniz. Ayrıca cildi sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa yıkamak yeterlidir. Saçlarınızı ise banyo yaparken yıkayınız.