yeniloji.com
Sağlık

Nar Suyu Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Neye İyi Gelir?

Henüz yorum yazılmadı
Nar Suyu Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Neye İyi Gelir?
Yeniloji 3355 görüntüleme

Nar suyu; vücudumuzda detoks etkisi sağlayan, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan aromalı bir meyve suyudur.

Nar Suyu Faydaları Nelerdir?

Hücre yenileyici polifenoller içeren nar suyu, güçlü antioksidan özelliğine sahiptir. Antioksidan özelliği ile bilinen yeşil çaya göre yaklaşık 3 kat daha fazla polifenol içermektedir. Hücreleri yenileyen ve iltihaba karşı koruyan nar suyu, vücuttaki hücrelerin yenilenmesini ve korunmasını sağlar. Bunların yanında stres, hava kirliliği ve beslenme bozukluğu sonrasında meydana gelen zararlı etkilere kaşı vücudu korur ve temizler.

C vitamini açısından oldukça zengin olan nar suyu, vücudun günlük ihtiyacı olan C vitamini miktarının yaklaşık olarak %25'ini karşılamaktadır. 1 su bardağı nar suyu tükettiğiniz zaman, hücrelerinize hem B1 ve B2 hem de potasyum ve demir gibi vitamin ve minerallerin ulaşmasını sağlamanız mümkün olacaktır. İçerisinde yer alan bileşenler sayesinde kanser gibi rahatsızlıkların önlenmesine katkı sağlamaktadır. Göğüs, kolon ve prostat kanserini önlemeye yardımcı olan nar suyu, kemoterapi alan hastalar için doktora danışılarak tüketilmesi gereken bir içecektir.

Nar suyunun içerisinde yer alan antioksidanlar ve diğer bileşenler, hafızanın güçlendirilmesine yardımcı olmaktadır. Hafıza güçlendirici etkisi aynı zamanda alzheimer gibi rahatsızlıkların önlenmesi konusunda da destek olmaktadır. İçerisinde yer alan B5 ve C vitaminleri yaşlanma problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Ciltte yeni hücre sayısının artmasını sağlarken yaşlanma belirtilerinin giderilmesine de destek olur. Cildin güneş ışınlarına karşı korunmasını sağlar.

Nar Suyu Neye İyi Gelir?

Tam bir enerji deposu olarak nitelendirilen nar suyu, diğer meyveler ile desteklendiği zaman egzersiz sırasında enerji depolamaya yardımcı olur. Gün içerisinde yorgunluk gibi hisleriniz varsa nar suyu içerek enerjinizi tamamlayabilirsiniz. Kan şekerinin dengelenmesini sağlayan nar suyu aynı zamanda insülin direnci sağlar ve kan basıncını dengeler. Kötü kolesterolün düşürülmesini sağlayarak kalp sağlığının korunmasına destek olur.

Enfeksiyon ve virüslere karşı koruyucu olan nar suyu içeriğinde yer alan C ve E vitaminleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlamaktadır. Böylece gribal enfeksiyonların önlenmesini ve kısa sürede iyileştirilmesini sağlar. İltihap koruyucu olan bu doğal meyve suyu bağırsak sağlığını da korumaktadır. Bağırsak iltihabını azaltırken aynı zamanda lifli içeriği sayesinde sindirim sisteminin daha etkili çalışmasını sağlamaktadır. Detoks ve arınma etkisi sağlayan nar suyu aynı zamanda kilo verme konusunda da etkilidir.

Üreme sistemi sağlığını koruyan bu doğal meyve suyu erkeklerde sperm yoğunluğunu ve kalitesini arttırırken, kadınlarda ise yumurta ve embriyo koruyuculuğunu arttırır. Üreme sisteminin daha sağlıklı işlemesini sağlar.

Nar Suyu Nasıl Yapılır?

Nar suyu pek çok şekilde yapılabilmektedir. Katı meyve sıkacağı içerisine narı koyup suyunu çıkartabilirsiniz. Limon sıkacağı ile de nar suyu elde edilebilir. Nar tanelerini blender ya da süzgeçten geçirerek suyunu çıkartabilirsiniz. En ideal yöntem olarak nar tanelerinin süzgeçten geçirilmesi yer almaktadır. Bu yöntem sayesinde narın beyaz kısımları içeceğe karışmaz ve tadında acılık meydana gelmez. Nar tanelerini çıkartıp süzgece koyup parmaklarınızla bastırmanız yeterli olacaktır.

Nar Suyunun Zararları Var mı?

Herhangi bir yan etkisi olmayan nar suyunun yan etkileri tüketmesi sakıncalı kişiler tarafından gerçekleştirildiğinde meydana gelebilir. Kemoterapi hastaları, hamile kadınlar, bağırsak hastalığı olanlar ve gaz ve şişkinlik problemi yaşayan kişiler tüketmemeli ya da sınırlı tüketim sağlamalıdır.

Paylaş Tweetle Gönder Pinle
İsim veya Nick: Yorum ve Görüşleriniz: Puan Ver:
Yorumlar ( 0 yorum )
Henüz yorum yapılmamış! İlk siz yorum yazın...
Önerilen Yazılar
Enginar Suyu Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Fiyatı Ne Kadar?

Enginar Suyu Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Fiyatı Ne Kadar?

Karaciğer sağlığını koruması ile bilinen enginar suyu, içerisinde yüksek oranda C vitamini barındıran ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olan bir sebze suyudur...

Rinoplasti Ameliyatından Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Rinoplasti Ameliyatından Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burun kaldırma ameliyatı olarak da bilinen rinoplasti ameliyatı son derece büyük bir öneme sahip olan estetik ameliyat ve işlemlerinden birisidir...

Ciltte Portakal Kabuğu Görünümü Neden Olur? Nasıl Gider?

Ciltte Portakal Kabuğu Görünümü Neden Olur? Nasıl Gider?

Ciltteki portakal kabuğu görünümü, yağlı ve akneye meyilli ciltlerde gözeneklerin genişlemesi sonucunda oluşan durum olarak nitelendirilmektedir...

Melisa Çayı Nasıl Hazırlanır? Faydaları ve Zararları

Melisa Çayı Nasıl Hazırlanır? Faydaları ve Zararları

Melisa çayı; kişide sakinlik hissi uyandırdığı için genellikle huzursuz kişilerde tedavi destekleyici kullanılabilmektedir...

Evde Kolayca Gripten Kurtulma Yolları

Evde Kolayca Gripten Kurtulma Yolları

Kış aylarında insanlar sıklıkla gribe yakalanabilirken evde kolayca gripten kurtulma yolları sayesinde normal hayat dönüş kısa sürede sağlanacaktır...

Burun Tıkanıklığına Doğal ve Bitkisel Çözümler

Burun Tıkanıklığına Doğal ve Bitkisel Çözümler

Burun tıkanıklığı; bir hastalık ya da burnun yapısı sonucunda ortaya çıkan rahatsızlıktır...

Çiğ Badem Faydaları Nelerdir? Kalorisi Ne Kadar? Zararları Var mı?

Çiğ Badem Faydaları Nelerdir? Kalorisi Ne Kadar? Zararları Var mı?

Bademin herhangi bir işlem görmemiş hali olan çiğ badem; kalorisi düşük, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir besindir...

Elbise Altına Korse Nasıl Giyilir?

Elbise Altına Korse Nasıl Giyilir?

Elbise altına korse seçerken; elbisenin kumaşına, yapısına ve darlık ölçüsüne göre model seçilmesi gerekmektedir...

Soya Sütü Zayıflatır mı? Faydaları, Zararları ve Fiyatı

Soya Sütü Zayıflatır mı? Faydaları, Zararları ve Fiyatı

Soya sütü; hem bölgesel zayıflamaya yardımcı olur hem de birçok hastalık için şifa özelliği taşır...

Çatlak ve Burkulma Arasındaki Fark Nedir?

Çatlak ve Burkulma Arasındaki Fark Nedir?

Oldukça acı veren bir durum olan çatlak ya da burkulma, bazı durumlarda karıştırılabilmektedir...