Ramazan ayında zayıflamak için, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte basit egzersizler uygulayarak sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlayabilirsiniz.
Ramazanda Nasıl Zayıflarım? Nasıl Kilo Veririm?
11 ayın sultası olan Ramazan ayı, 30 gün gün boyunca oruç tutulmasını ifade eden, hem bedenen hem de ruhen sıhhat bulmayı arınmayı ifade eden ve müslümanlar için oldukça önemli bir aydır. Ramazan ayında beslenme düzeni tamamen değişmektedir. Oruç sabah ezanı ile akşam ezanı arasındaki süreçte tutulmaktadır. Bu süreç içerisinde bir şey yemek ya da içmek yasaktır. Eğer ki gerçekleştirilecek olursa orucun bozulması anlamına gelmektedir. Oruç tutarken gece sahur kalkılır ve yemek yenir. Gece yemek yiyip yattıktan sonra ise vücutta kilo meydana gelebilmektedir. Eğer ki sahurda ve iftarda yediklerinize dikkat etmiyorsanız kilo almanız kaçınılmaz bir hale alacaktır.
Oruç tutarken zayıflama için iftarda ve sahurda dengeli beslenmeli, bu iki yemek yeme zamanı arasındaki süreçte bol miktarda su içilmesi gerekmektedir.
Ramazan kilo almanın en büyük nedenlerinden biri, tüm gün acıkmış olmaya dayanarak hızlı bir şekilde yemek yemektir. Halbuki hızlı yemek yemek mideniz başta olmak üzere sindirim sisteminiz için hiç sağlıklı değildir. Sindirim sistemi ize dengesiz çalışırsa kilo alımı kaçınılmaz olur. Bunun yanı sıra hafif yemekler tüketilmelidir. Aşırı yağlı ya da aşırı tuzlu, şekerli, lif içermeyen besinlerin devamlı olarak tüketilmesi kilo almaya neden olur. Ramazanda kilo vermek için öncelikle beslenme düzenine dikkat edilmelidir.
Oruç Tutarak Zayıflanır mı?
İslam'ın şartlarından biri olan oruç, ergenliğe ulaşmış ve mazereti olmayan her müslüman için farz kılınmıştır. Oruç tutarken aynı zamanda dengeli beslenerek ve birtakım egzersizler yaparak kilo vermek mümkündür. Uzun saatler boyunca aç kalmanızı sağlayan oruç ibadeti, vücuttaki tüm organları dinlendirir ve sindirim sistemini iyileştirir. Oruç tutarak kilo vermek için tok tutan besinleri tüketmeniz gerekmektedir. Kalorisi yüksek olmayan yiyecekleri tüketerek ve bağırsakları hareketlendiren şeyler yiyerek vücudunuz yağ yakımı sağlayabilirsiniz.
Lif açısından yüksek olan yiyecekleri ve içecekleri tüketmek, hem midenizin tok kalmasını hem de çok yemek yemeden oruç tutarak kilo vermenizi sağlamaktadır. Az yağlı pilav yemek, az yağlı kıymalı makarna yemek, lif açısından zengin kayısı kompostosu içmek hem sağlıklı beslenmeyi hem de metabolizmanın hızlanmasını sağlayabilmektedir. Oruç tutarken bağışıklığınızın düşmemesi için vitamin değeri yüksek olan yiyecekler tüketmelisiniz. Sadece sebze değil aynı zamanda et de tüketmelisiniz. Fakat her birinden dengeli bir şekilde yemelisiniz. Böylece hem kilo verme hem de oruç ibadetini rahatça yerine getirme gibi etkiler oluşturabilirsiniz.
Ramazanda Kilo Verdiren Diyet Nedir?
Oruç ayı Ramazanda'da hem oruç tutmak hem de zayıflamak istiyorsanız bunun için bir diyetisyen aracılığı vücudunuza uygun diyet listesi oluşturabilirsiniz. Bunun yanı da aşırıya kaçmadan, bağırsakları çalıştıracak ve metabolizmayı hızlandıracak şekilde beslenerek de kilo verebilirsiniz. Oruç tutarken sağlıklı olan hem iftarı hem de sahuru yapmaktır. Hızlı kilo vermek amacı ile sahuru yapmamak vücudunuzun halsiz düşmesine bağlı olarak iftarda daha fazla yemenize neden olabilir. Bu da kiloyu beraberinde getirir. Diyet ya da dengeli beslenmenin yanı sıra yürüyüşler yapabilirsiniz. İftar sonrası yürüyüş yapmak hazmı kolaylaştırır ve daha kolay sindirmenizi sağlar. Bu yöntemler sayesinde Ramazanda kilo vermek eylemini sağlayabilirsiniz.
Ramazanda Kilo Verenler ve Zayıflayanlar
İbadetini yerine getirirken formunu korumak ya da forma kavuşmak isteyen pek çok kişi vücutlarını zorlamadan kilo verebilmektedir. Ramazanda zayıflayanlar bahsettiğimiz üzere dengeli beslenme, bol su içme ve basit egzersizler ile bunu sağlamaktadır. Dilerseniz sizler de bunları uygulayarak kilo verebilirsiniz.