Hamilelik döneminde bayanlar yedikleri besinlere dikkat ederek kontrollü bir şekilde kilo alırken bu düzen hamile diyeti olarak isimlendirilmektedir.
Hamile Diyeti Nedir? Nasıl Olur?
Diyet kelimesine insanlar korku içerisinde yaklaşırken uzun süre aç kalacaklarını ve lezzetli hiçbir şey yiyemeyeceklerini düşünürler. Ancak bu düşünce, son derece yanlış olmasının yanı sıra insanların kilo almasına sebep olan bir düşüncedir ve artık bunun tamamen aşılması gerekir.
Gebelik diyeti sayesinde hamilelik sırasında çok fazla kilo almadan doğum süreci tamamlanabilmektedir.
Hamile diyeti olarak isimlendirilen diyet ile birlikte bayanlar, bu muhteşem dönemlerini kontrollü bir biçimde geçirerek hem kendilerinin hem de bebeklerinin bu 9 aylık süreci en iyi şekilde geçirmesini sağlayacaktır. Hamilelik diyeti sayesinde doğru besinlere yönelerek kesinlikle aç kalmadan günlerini geçiren bayanlar bebeklerinin beslenmesi konusunda da hiçbir eksiklik yaşamayacaktır.
Hamile Diyeti Nasıl Yapılır?
Hamile diyeti yapacak olan bayanların hangi besinleri tüketmesi gerektiğini öncesinden öğrenmesi ve bunlara göre belirli kalorilerde günlük tüketimlerini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Hamilelikte bebeklerin beslenmeleri tamamen anneleri aracılığıyla olduğundan gerekli vitamin ve minerallerin vücuda alınması oldukça önemlidir. Ancak bu durum çok fazla yenmesinin gerekli olduğunu da göstermez.
Kadınlar bu dönemlerinde protein ağırlıklı beslenerek gerekli enerjiyi vücutlarına almalıdır. İster istemez vücutlarında yağ birikmesi yaşanacağından ve bu yağlar emzirme döneminde enerji olarak kullanılacağından hiçbir sorun yaratmayacaktır. Et ve süt gibi hayvansal gıdalara yönelim gösteren kişiler, son derece mantıklı bir karar vermiş olurken bunun yanında tahıl ürünleri ve baklagiller de kontrollü bir biçimde kullanılabilecektir.
Hamilelikte Kaç Kalori Alınmalı?
Hamilelik dönemleri başlayan bayanların kaç kalori fazla alması gerektiğini öğrenmesi kontrollü bir biçimde beslenmesi için çok önemlidir. Hamile diyeti yapacak olan bayanların ilk 3 ayda normal şartlarda aldıkları kalori miktarını arttırmalarına gerek olmaz. Günlük yaşantılarına aynı şekilde devam edebilirler. İkinci 3 aylık kısımda ise günlük alınan kalori miktarının 300 kalori arttırılması gerekmektedir. Bu arttırmayı protein ve karbonhidrat ile rahatça yapan bayanlar çok sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirirler. Son 3 aylık dönem ise bebeğin en hızlı büyüdüğü dönemdir ve biraz daha fazla kalori almak normal karşılanabilir. Ancak her zaman kontrollü davranmak gereğinden fazla kilo almamak için çok önemlidir.
Gebelikte Diyet Bebeğe Zarar Verir mi?
Gebelik diyeti yapmayı düşünen kişiler, bu durumda bebeğin zarar görüp görmeyeceği konusunda da endişe duyarlar. Ancak gerekli vitamin ve mineralleri kontrollü bir biçimde diyetlerine dağıtan bayanlar, kesinlikle bebeklerinin zarar görmemesini sağlamış olacaktır. Buna ek olarak doğum sancılarının minimum düzeyde olması ve doğumun çok daha rahat gerçekleşmesi gibi durumlar da bu diyet ile birlikte gelen artılar arasında yer alacaktır. Birçok bayanın artık tercih ettiği hamile diyeti ile birlikte düzenli bir kilo alma ve bebek sahibi olduktan sonra da iyi bir fiziğe sahip olma imkanı bulunmaktadır.