Sitrin taşı; kuvars ailesinden olan, dünyadaki en değerli taşlar arasında gösterilen, para taşı olarak da isimlendirilen oldukça güçlü bir madendir.
Sitrin Taşı Faydaları Nelerdir?
Rengini hematit, demir mineralleri ve limonitten alan sitrin taşı; içerisinde donmuş su damlacıkları bulunan, kırıldığı zaman tekrardan suya dönüşen, metabolizma hızlandırmaya ve kilo vermeye etkileriyle bilinen, milyonlarca yıl öncesinde dünya ile oluşumunu tamamlamış bir madendir. Eski zamanlarda güneş taşı olarak da tanımlanan bu doğal taş, hidrotermal alanların yer aldığı bölgelerde, kaya boşlukları ile pegmatitlerde oluşmaktadır.
İsmi Yunancadan citron kelimesinden gelen bu doğal taşın Türkçe anlamı limondur. Genel olarak rengi açık sarı ve kahverengi arasındadır. Eski zamanlarda yağmur yağması için kuvarsa taşı ile birlikte kullanılan orijinal sitrin taşı insan sağlığı açısından oldukça faydalı etkilere sahiptir. Beyin fonksiyonlarının uyarılmasını sağlar ve duygusal dengeleyici özelliği vardır. Yaşanılan bağımlılıklardan kurtulmayı sağlarken negatif enerjinin giderilmesine de destek olur.
Sinirleri ve kan akışını dengeleyen sitrin taşı taşımak, tiroid bezlerinin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Şiddetli baş ağrılarını iyileştirir ve aynı zamanda kalp, karaciğer, böbrek gibi pek çok hastalık için etkilidir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan sitrin taşı vücuda enerji ve konsantrasyon verir. Vücut kasılmasını önler. Selülit giderici etkisi olduğu belirtilmektedir. Ayrıca kötü düşünceleri ve depresyonu da engeller.
Sitrin Taşının Özellikleri Nelerdir?
Sertlik derecesi 7 olan sitrin taşı özellikleri sayesinde özellikle insan sağlığı için olumludur. Bu taşın dioksin bileşimleri demir mineralleri ve hematit ile limonit üzerinden meydana gelir. İkizler, koç ve aslan burçları ile uyumlu olan doğal sitrin taşı, doğada nadir bulunan madenlerden biridir. İçerisinde yer alan kimyasal maddeler sayesinde gizli gücün sırrı olarak kabul edilmiş olan sitrin taşı, insan vücuduna yarar sağlamaktadır.
Sitrin Taşı Nasıl Temizlenir?
Bu doğal madeni satın aldığınız zaman hem kullanım öncesinde hem kullanım sırasında aralıklı olarak temizlemeniz gerekmektedir. Temizlik taşın enerjisi için önemlidir. Doğal olduğu için temizlenmesi de doğal olmaktadır. Sitrin taşı temizlemek için yöntemler şöyledir:
- Akan bir suyun altında 4-5 dakika kadar yıkarak temizleyebilirsiniz.
- Deniz suyunda ya da tuzlu suda 10 dakika kadar bekletebilirsiniz.
- Toprağa gömerek temizleme de sık tercih edilmektedir. 24 saat boyunca bir saksının içerisinde toprağa gömerek saklayabilirsiniz.
- Yanan bir tütsünün yanına koyup, temizleyebilirsiniz.
- Mum ışığında da temizlenir. Yanan bir mumun yanına koyabilirsiniz.
- Tuz lambasının çevresine yerleştirerek temizleme işlemi sağlayabilirsiniz.
Sitrin taşı evde nereye konur diye soracak olursanız odalarınızda en soldaki uç noktayı tercih edebilirsiniz. Ara ara temizleyerek faydalı etkilerinden yararlanmaya devam edebilirsiniz.
Sitrin Kolye ve Bileklik Kullananlar
Gerek görünüşü gerekse sağlık açısından etkileri ile sitrin bileklik ve kolye kullanan birçok kişi vardır. Bedenimize olsan etkileri sayesinde tercih edilen bu taşla yapılan aksesuarları aldığınızda orijinal olup olmamasına dikkat ediniz. Orijinal sitrin taşı nasıl anlaşılır diye baktığımızda ısı uygulayabilirsiniz. Isı sonrasında içerisinde su çözülür. Ağer sahte ise taş erimeye başlar. Almadan önce taşın orijinalliğinden emin olunuz.