Evde doğal saç bakımı, saçların sağlıklı ve güçlü olması için evde yapılan çeşitli bakım önerileridir.
Saç Bakımı Nasıl Olur?
Saçlar kadınların en çok özendiği bölgelerden biridir. Saçlarda değişiklik yapmak, farklı görünmenizi ve iyi hissetmenizi sağlar. Aynı saçlardan sıkılmış olan kişiler değişikliğe giderek yeni bir imaj çizebilir. Kısa bir zaman diliminde aşırı işlem gören saçların yıpranması kaçınılmazdır. Bunun için saçlara bakım yapılması ve eski haline dönüştürülmesi gerekir. Su dalgası, fön, perma, röfle şeklindeki uygulamalar saçların ciddi derecede sağlıksız olmasına yol açar. Bu tarz uygulamalardan dolayı yıpranan saçların güçlenmesi için evde uygulanan doğal bakım yöntemleri denenebilir.
Doğal Saç Bakımı Nasıl Yapılır?
Yumurta yüksek derecede protein içeren gıdalardan biridir. Protein oranı fazla olan yumurtanın saçlar üzerindeki etkisi tartışmaya açık olmayacak kadar önemlidir. Mucizevi bir etkisi olan yumurta zeytinyağı ile bir araya geldiği zaman şaşırtıcı bir sonuç yaratır. Saçlar üzerinde olumlu etkileri olan bu karışım hazırlanışı ve uygulanması da ziyadesiyle basittir.
Doğal bakım kürü hazırlamak için bir kasenin içerisine bir tane yumurta, iki yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyulur. Malzemeler iyi bir biçimde karıştırılır. Karışım saçlara dip kısımdan uç kısma kadar uygulanır. Saçlara uygulama yapıldıktan sonra streç film yardımı ile saçlar kaplanır. Bir saat bekleme süresinden sonra saç tipinize uygun olan şampuanı kullanabilirsiniz. Saçlarda karışımın kalmaması adına durulama işleminin iyi yapılması gerekir. Bu uygulama kuru saçlar için çok idealdir. Yumurta içinde bulundurduğu proteinden dolayı saç köklerini besler ve kolay uzamasına yardım eder.
Evde Saç Maskesi Nasıl Uygulanlır? Nelere Dikkat Edilmeli?
Her kişinin cildi ayrı özelliklere sahiptir. Aynı şekilde saç derisi de kişiden kişiye değişiklik gösterir. Dolayısı ile saç bakımı maskesinin uygulanmasından önce bazı kurallara dikkat edilmesi gerekir. Uygulanan bakım maskelerinin kişinin saç tipi ile uyumlu olması gerekir. Hazırlanan maske çeşitlerinin kalın telli, ince telli, karma, yağlı ve kuru gibi saç türlerine göre uygulanması gerekir.
Saç maskeleri mutlaka hijyeni sağlanmış saça uygulanmalıdır. Yıpranan saçlar için uygulanan maskelerin saça uygulanmadan önce deneme testi yapılmalıdır. Yapılan küçük uygulamalar eşliğinde kişinin teninde kızarma, şişme, tahriş gibi olumsuz etkenlerin ortaya çıkıp çıkmayacağı gözlemlenmelidir. Hazırlanan maske tarifinde asidik ürünler var ise bunlar seyreltilmelidir. Uygulamalardan sonra saçlar dinlendirilmelidir. Maşa, fön uygulamaları maske uygulamasından minimum bir gün sonra yapılmalıdır.
Saç Maskesi Nasıl Kullanılmalıdır?
Maskelerin içinde mümkünse katıksız maddeler olmalıdır. Ayrıca maskelerin organik olması saç sağlığı için önem taşır. Maske durulama esnasında çok soğuk veya sıcak su kullanılmamalıdır. Elde edilen sonucun olumlu olması için maske uygulamasının istikrarlı bir biçimde devam etmesi tavsiye edilir. Evde doğal saç bakımı uygulamaları için dermatolog uzmanından onay alınması önemlidir.