Korse temizliği doğru bir şekilde yapıldığı zaman daha uzun süreli ve daha etkili bir kullanım sağlanabilmektedir.
Korse Temizliği Nasıl Yapılır?
Günlük kullandığımız giysilerden farklı özelliklere sahip olan korseler, Vücut şekillendirici, sıkılaştırıcı, toparlayıcı etkiye sahip, hem bel sağlığı hem duruş bozukluğu hem de zayıflama amacı ile kullanılan korse modelleridir. Kumaşları farklı özellikler barındırdığı için temizlenmesi ve bakımı da farklı olmalıdır. Korse bakımı yaparken kumaşının zarar görmemesine dikkat edilmelidir.
Korse temizliği yaparken korsede bulunan metallerin yapışkanların ve kumaş özelliğinin kaybolmasına neden olabilecek yöntemler uygulanmamalıdır.
Korse kumaşları birden fazladır. Saten, deri kot ya da pamuk gibi farklı çeşitlerden meydana gelmektedir. Eğer ki korseniz bunlardan birinden oluşuyorsa makineye atmak yerine kuru temizlemeye veriniz. Kuru temizleme yapıldığında hem korsedeki tüm bakteriler temizlenmiş olur hem de herhangi bir zarar meydana gelmemektedir. Eğer ki kuru temizlemeye de veremiyorsanız korsenizi ıslak ve temiz bir bezle silebilirsiniz. Bu yöntem için aynı zamanda ıslak mendil de kullanabilirsiniz. Korse temizliği için uygulanan başka bir yöntem ise vokta su karışımını bir şişenin içerisine koymak ve her kullanımdan sonra korseye sıkmaktır. Bu yöntem kesin bir temizleme etkisi meydana getirmemesine rağmen pek çok kişi tarafından uygulanmaktadır. Fakat sağlıklı olan kuru temizleme yöntemidir.
Korse Yıkanır mı? Yıkamak Zarar Verir mi?
Genel olarak korsenin yıkanması çok tavsiye edilmemektedir. Özellikle makineye atmak korsenin yapısında bozukluklar meydana getirebileceği için uygulanmamalıdır. Fakat korseyi yine de yıkamak gerekiyorsa ılık suyun içerisine kimyasal içeriği az olan bir deterjan ekleyerek korseyi temizleyebilirsiniz. Durulama işlemi mutlaka soğuk su ile yapılmalıdır. Ayrıca suyunun akması için korseyi çok sıkmayınız. Havlu ile suyunu alarak açık havada kurumasını sağlayınız.
Korselerin terletme etkisi olduğu için genel de insanlar kullanım sonrasında yıkamak isterler. Bu oldukça doğru bir düşüncedir. Fakat korseyi yıkarken zarar görmesini engellemek gerekmektedir. Her seferinde yıkamamak için korse kullanırken içerisine ince bir bez koyabilirsiniz. Böylece korseye bulaşan deri engellersiniz ve kirlenme meydana gelmez. Bu şekilde de korsenizi daha uzun süreli kullanabilirsiniz.
Korse Yıkama Talimatı Nasıl Olur?
Genel olarak satın almış olduğunuz korselerin üzerinde doğru yıkanma sağlanabilmesi için bir talimat yer almaktadır. Bu talimatların çoğunda makinede yıkanmamasına ilişkin bilgiler yer almaktadır. Aynı zamanda belli bir derecenin üzerindeki sıcaklıktaki suya sokulmaması belirtilmektedir. Çünkü korselerin bazılarında çelik balenler, bazılarında mıknatıslar bazılarında ise sıkılaştırıcı etkisi bulunan iç araçlar yer almaktadır. Eğer ki kullanım talimatına uyulmazsa korse özelliğini kaybedebilir.
Korse Bakımı ve Kullanımı
Günlük hayatta kullandığınız gerek zayıflama gerekse sağlık için kullanılan korselerin bakımı doğru bir şekilde yaptığınız zaman uzun süre kullanım sağlayabilirsiniz. Korsenin modeline göre kullanım şeklinde değişiklikler meydana gelebilmektedir. Bu nedenle kullanım detaylarına da önem vermeniz gerekmektedir.