
Korse; hem kadınların hem de erkeklerin ideal vücut ölçülerine kavuşmak, fazlalıkları gizlemek ve aynı zamanda bazı sağlık sorunlarından kurtulmak için tercih edilen, esnek kumaşlardan elde edilen bir iç giysi modelidir.
Korse Çeşitleri Nelerdir? Ne İşe Yarar?
19. yüzyıldan bugüne genel olarak herkesin kullandığı korseler, yıllar içerisinde çeşitlenmiş ve farklı kullanım amaçlarına uygun hale gelmiştir. 19. yüzyılda sadece kadınların ince belli gözükmek için kullandığı bu iç giysiler, günümüzde zayıflamak, zayıf kalmak, bel ve sırt ağrılarını gidermek, duruş bozukluklarını düzeltmek, sakatlanmaları önlemek gibi pek çok ama için kullanılabilmektedir. Korsenin kullanım amacına göre şeklinde de değişiklikle meydana gelmiştir.
Eski zamanlarda korse kullanımı bir hayli zor iken günümüzde giyilip çıkarılması kolay bir hal almıştır ve gün içerisinde rahatlıkla kullanılabilmektedir.
Korse çeşitleri vücudun her bölgesi için kullanılabilmektedir. Bacak, göbek, kalça, basen, göğüs ve sırt gibi vücudumuzun birçok yerine uygun modeller bulunmaktadır. Bel korsesi, göğüs toparlayıcı korse, tayt korse, atlet korse, doğum sonrası korsesi, dik duruş aparatı, termal korse, neopren kumaşran üretilen modeller, waist training korse, elbise korse gibi pek çok modeli ve çeşidi bulunmaktadır. Her birinin farklı özellikleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra her biri özel kumaşlardan elde edilmektedir.
Korsenin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?
Sıkılaştırıcı ve toparlayıcı özellikleri bulunan korseler genel olarak zayıf gözükmek için kullanılmaktadır. Giyildiği andan itibaren 1-2 beden ince gösteren korse modellerinin yanı sıra zayıflamaya katkı sağlayan modeller de vardır. Bunlar termal özelliği bulunan ve vücutta terleme ile fazla yağların dışarı atılmasını sağlayan ürünlerdir. Bölgesel olarak incelme konusunda destek olan bu iç giysiler aynı zamanda zayıflama sırasında vücutta sarkma oluşmasını da engellemektedir.
Daha ince ve zayıf görünme kullanımının dışında aynı zamanda sağlık için de kullanılan modeller vardır. Bel ve sırt ağrılarının giderilmesi için tercih edilen modellerin yanında duruş bozukluğunu düzeltmek ve kamburluk gibi rahatsızlıkların oluşmasını engellemek için de kullanılabilmektedir.
Özel, esnek kumaşlardan elde edilen korseler, gün içerisinde rahatça kullanılabilmektedir. Rahat hareket etmeye yardımcı olan bu iç giysiler kıyafetlerin altından görünmeyecek şekilde üretilmektedir. Bu sayede pek çok yerde ve şekilde giyilebilmektedir.
Vücut Korselerinin Özellikleri Nelerdir?
Geçmiş zamanda tek özellikli olarak üretilen korse modelleri günümüzde farklı özelliklere göre ayrılmaktadır. Kadınlar için genel olarak ince gösteren modeller bulunurken erkekler için ise daha kalıplı ve fit durmaya yardımcı olan korseler üretilmektedir. Özellikleri bakımında kullanım alanları da çeşitlenen korseler vücut şekillendirici, toparlayıcı, inceltici ve zayıflatıcı özellikleri olan aparatlardır.
Korseler genel olarak iç çamaşırı görünümünde olsa da etkileri ve özellikleri bakımında oldukça farklı etkilere sahiptir. Bu açıdan normal iç çamaşırlardan ayrışmaktadırlar. Gerek kumaşları gerekse kullanım şekilleri onları ayrı tutmaktadır.
En İyi Korse Hangisidir? Nasıl alınır?
Sıkılaştıran ve zayıflatan korse modelleri herkesin beğenisini kazanmış olsa da korse alırken bazı özelliklere dikkat edilmelidir. Öncelikle unutulmamalıdır ki en iyi korse kullanım amacına en uygun olan ve vücut ile bütünleşen korse modelidir. Bu doğrultuda alınması gereken korselerin kumaşlarının kalitesine ve nefes alma özelliğine de dikkat edilmelidir. Çünkü cildi tahriş etmemelidir. Beden ölçüsü de oldukça önemlidir.