yeniloji.com
Sağlık

Saç Derisinde Pullanma ve Kabuklanma Neden Olur?

Henüz yorum yazılmadı
Saç Derisinde Pullanma ve Kabuklanma Neden Olur?
Yeniloji 3277 görüntüleme

Saç derisinde pullanma ve kabuklanma; bazı deri hastalıklarından, kullanılan kimyasal ürünlerden ya da saç derisinde meydana gelen tahribattan meydana gelebilen bir rahatsızlıktır.

Saç Derisinde Pullanma Neden Olur?

Saç derisinde meydana gelen tahriş ya da bir hasar durumu pullanma ve kabuklanmaya neden olmaktadır. Pullanma problemi tek bir neden bağlı olarak gerçekleşmez. Derinin kendini yenilemesi, kullanılan kimyasal içerikli bir bakım ürününü ya da şampuanın saç derisini kurutması ya da saç derisindeki birtakım hastalıklar pullanmaya sebebiyet verebilmektedir. Saç derisinde pullanma beraberinde kızarıklık ve kaşıntı getirir. Bu durum ise kabuklanmanın oluşmasına neden olur.

Saç pullanması sonucunda kafa derisinde meydana gelen kaşıntılar yara oluşumuna neden olur saç derisi pul pul dökülmeye başlar.

Saç derisinin kuruması ve nemsiz kalması pullanma problemlerini de beraberinde getirir. Saç derisinin kuruması bazı kimyasal içerikli ürünlerin kullanılması ile oluşabileceği gibi aşırı sıcak su ile yıkanmak, uzun süre güneşte kalmak ve günlük hayatta maruz kalınan toz, kir gibi etkiler de neden olabilmektedir. Bunların yanı sıra saç şekillendirmek için kullanılan yüksek ısılı cihazlar da saçın kurumasına ve saç diplerinin pullanmasına neden olmaktadır. Isı saç derisine zarar veren bir şeydir. Ne kadar uzak durulursa saç sağlığı için o kadar faydalı olacaktır.

Saç Derisinde Kabuklanma Neden Olur?

Saç derisinin zarar görmesine bağlı olarak meydana gelen kabuklanma, aynı zamanda kimyasal ürün kullanımı alerjik tepkimeler, mantar gibi cilt hastalıkları, egzama, stres, terleme, hormonal bozukluk, bulaşıcı cilt hastalıkları, sedef ve zona gibi rahatsızlıklar saç derisinde kabuklanmaya neden olabilmektedir. Pullanma sonucunda ortaya çıkan kaşıntı ve kızarıklık mantar hastalığının belirtileri arasında yer almaktadır. Bu hastalık ilerlediğinde kaşıntı artar ve yara oluşumu meydana gelir. Yara ve kabuklanma ile birlikte ise saçlarda dökülme meydana gelir.

Saçlarda kabuklanma görülmesinin en önemli etkenlerinden biri saç derisinin nemsiz kalmasıdır. Kuruyan saç derisi pullanır ve kaşınmaya başlar. Böylece kabuklanma meydana gelir. Saçlarınızı devamlı yıkamak, ısısı yüksek ya da kimyasal şekillendiriciler kullanmak kuruma sonucunda dökülmeye neden olur. Sadece dış etkenlerden kaynaklı değil aynı zamanda kişinin alerjik tepkimeleri olması da kabuklanmaya neden olabilir. Eğer ki hassas bir deriye sahipseniz saçınız için kullandığınız her ürüne dikkat etmelisiniz. Aksi taktirde pullanma ve kabuklanma ile birlikte dökülme meydana gelebilir.

Saç Derisinde Pullanmaya Doğal Çözüm Önerileri

Günümüzde hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilen saç derisi pullanması kepe gibi oluşumlara neden olur. Pullamanın nedenine göre değişik çözümler uygulanmalıdır. Egzama gibi saç derisinin kurumasına kaynaklanıyorsa nemlendirici yöntemler, stres ya da hormonal gibi kişiye bağlı sebeplerden oluşuyorsa bunları önlemek için tedaviler uygulanmalıdır. Saç derisindeki kurumalar için aleo vera jeli kullanabilirsiniz. Saç derisini besleyen bu yöntemi haftada bir kez uygulayabilirsiniz. Bal ve zeytinyağı uygulaması da saçların nemlenmesine yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda zeytinyağı ile badem yağını karıştırarak da saçlarınıza sürebilirsiniz. Bu doğal yöntemler saçların kurumasını önleyerek pullanmasına ve kabuklanmasın engel olmaktadır.

Pullanma ve Kabuklanmayı Önlemek İçin Ne Yapmalı?

Eğer ki saç saç derisinde kabuklanma ve pullanma problemlerini yaşıyorsanız ve önlemek istiyorsanız öncelikle kullandığınız şampuanın özel olmasına ve saç yapınıza uygun olmasına özen göstermelisiniz. Peeling maskelerden yararlanabilirsiniz. Eğer ki saçlarınız aşırı yağlanıyorsa bunun için bir uzmandan destek alabilirsiniz. Genel olarak saçların her gün yıkanmaması tavsiye edilse de bu durum değişkenlik gösterebilmektedir.

Paylaş Tweetle Gönder Pinle
İsim veya Nick: Yorum ve Görüşleriniz: Puan Ver:
Yorumlar ( 0 yorum )
Henüz yorum yapılmamış! İlk siz yorum yazın...
Önerilen Yazılar
Çatlak ve Burkulma Arasındaki Fark Nedir?

Çatlak ve Burkulma Arasındaki Fark Nedir?

Oldukça acı veren bir durum olan çatlak ya da burkulma, bazı durumlarda karıştırılabilmektedir...

Pişmiş Domates Faydaları Nelerdir? Kalorisi Ne Kadar? Alerji Yapar mı?

Pişmiş Domates Faydaları Nelerdir? Kalorisi Ne Kadar? Alerji Yapar mı?

Çiğ domatese göre daha faydalı olan pişmiş domates, vücutta likopen maddesinin daha iyi emilmesini sağlamaktadır...

Pu Erh Çayı Nedir? Yunnan Çayı Faydaları ve Zararları Nelerdir? Nerede Satılır?

Pu Erh Çayı Nedir? Yunnan Çayı Faydaları ve Zararları Nelerdir? Nerede Satılır?

Pu erh çayı; aynı zamanda yunnan çayı olarak da bilinen, yetiştiği yörenin geleneklerine özgü olarak fermente edilen siyah bir çaydır...

Kabak Detoksu Zayıflatır mı? Kabak Detoksu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kabak Detoksu Zayıflatır mı? Kabak Detoksu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kilolarından çok kısa bir süre içerisinde kurtulmak isteyen kişiler kabak detoksu ile birlikte bunu gerçekleştirebilmektedir...

Erkek Dar Kesim Atlet Zayıf Gösterir mi?

Erkek Dar Kesim Atlet Zayıf Gösterir mi?

Erkekler için üretilmiş olan dar kesim atletler vücutta toparlayıcı bir etki meydana getirdiği için fazlalıkların gizlenmesine destek olabilmektedir...

Saçların Daha Hızlı uzaması İçin Ne Yapmalı?

Saçların Daha Hızlı uzaması İçin Ne Yapmalı?

Saçların hızlı uzaması için; saç köklerinin beslenmesine yardımcı olan doğal yöntemler uygulanmalı ve saçların kırılmalara karşı korunması gerekmektedir...

Şişkinlik Nasıl Geçer? Şişkinlik Yapan Yiyecekler Nelerdir?

Şişkinlik Nasıl Geçer? Şişkinlik Yapan Yiyecekler Nelerdir?

Şişkinlik, hızlı yemek yeme alışkanlığı, salgı bezlerinin yeterince çalışmaması, çiğnenmeden yutulan yiyecekler, gazlı ve asitli içeceklerin tüketilmesi, yemek yedikten sonra hareketsizlik vb...

Vegan Nedir, Ne Demek? Vegan Yemekleri Nelerdir?

Vegan Nedir, Ne Demek? Vegan Yemekleri Nelerdir?

Etrafımızda sıklıkla duymaya başladığımız vegan tabiri, vejetaryen beslenmenin bir türü olarak gösterilmektedir...

İştah Açılması İçin Ne Yapmalı?

İştah Açılması İçin Ne Yapmalı?

İştah açılması; kişilerin doyma hissini yaşayarak daha keyifli yemek yiyebildikleri bir durumdur...

Pankreas İltihabı Nedir? Nedenleri, Tedavisi ve Teşhisi

Pankreas İltihabı Nedir? Nedenleri, Tedavisi ve Teşhisi

Pankreas karın boşluğunun arka kısmında bulunan, sindirim sisteminin organlarından biridir...