Brüksel Lahanası Faydaları ve Zararları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Nasıl Yenmeli?
Brüksel lahanası; C vitamini, lif ve antioksidan açısından zengin olan bir sebzedir.
Brüksel lahanası; C vitamini, lif ve antioksidan açısından zengin olan bir sebzedir.
Lif açısından zengin olan ve vitamin, mineral açısından zengin içeriğe sahip olan meyveler, sebzelere göre daha az karbonhidrat barındıran besinlerdir.
Korneanın öne doğru koni şeklinde sivrileşmesi olarak tanımlanan keratokonus, oldukça nadir görülen ve görme kaybına neden olan bir göz hastalığıdır.
Çiftlerin korunmasız ve düzenli ilişkiye girmelerine rağmen 1 yıl içerisinde bebeklerinin olmaması durumu kısırlık olarak isimlendirilmektedir.
Çiçeksiz bitki olarak nitelendirilen ciğer otu, kara yosunların bir türüdür.
Yaklaşık olarak 2000 yıl öncesinde Çinliler tarafından keşfedilen kamboçya çayı; kombu çayı, kombucha çayı gibi isimlerle de bilinen, birçok sağlık problemini önleyen ve sıhhat, mutluluk veren ve kombucha ismi verilen bir mantardan elde edilen doğal içecektir.
Hamile kalmakta zorlanan kadınlar için şifalı olduğu söylenen meryem ana otu, kuru kök şeklindedir ve sadece yağmur yağdığı zaman çiçek açma özelliğine sahiptir.
Akik taşı; adını Sicilya'da bulunan Achates Nehri'nden alan, oldukça sert bir yapıya sahip, ışığı geçiren saydam ya da yarı saydam özelliği bulunan doğal bir taştır.
Keçiboynuzu pekmezi olarak da bilinen harnup pekmezi, içeriğinde yüksek oranda antioksidan barındıran ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlayan bir besindir.
Patlamış mısır; antioksidan açısından zengin olan ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir besin olarak nitelendirilmektedir.