yeniloji.com
Zayıflama

Meyve Kilo Aldırır mı? Verdirir mi?

Henüz yorum yazılmadı
Meyve Kilo Aldırır mı? Verdirir mi?
Yeniloji 2039 görüntüleme

Lif açısından zengin olan ve vitamin, mineral açısından zengin içeriğe sahip olan meyveler, sebzelere göre daha az karbonhidrat barındıran besinlerdir. Meyve kilo aldırır mı, diyette meyve yenir mi ya da kilo verdirir mi gibi soruları yanıtlayacağımız bu yazımızda aynı zamanda bu besinin faydalarına da yer vereceğiz.

Meyve Kilo Aldırır mı? Kilo Yapar mı?

Sağlıklı zayıflamak için uygulanan diyet programlarında ara öğünlerde doğru porsiyonla meyve yemek kilo almaya değil vermeye yardımcı olmaktadır. Akşam saatlerinde tüketilen meyvenin içerisinde yer alan şeker vücut tarafından yağa dönüştürülmektedir. Bu etkiden dolayı meyve kilo yapar mı sorusu birçok kişi tarafından düşünülmektedir. Şunu belirtebilir ki ölçüsü kaçırılmadığı zaman diyette meyve yemenin kilo almaya etkisi yoktur. Fakat eğer ki gereğinden fazla tüketilirse kilo vermeye engel olabilmektedir.

Bazı meyvelerin yağ yakıcı özelliği bulunmaktadır. Porsiyon ölçüsüne dikkat edildiği zaman kilo vermeyi desteklemektedir. Ayrıca vitamin açısından zengin olan bu besinler, içerisinde yer alan lif sayesinde bağırsak sağlığının korunmasını ve hareketlerinin düzenlenmesini sağlamaktadır. Ayrıca metabolizma üzerinde hızlandırıcı etki meydana getirerek kilo verme sürecinin daha verimli geçmesini sağlamaktadır. Fakat meyvenin kendisinin tüketilmesi gerekmektedir. Suyunda aynı şekilde etki görmek mümkün değildir.

Meyve Kilo Verdirir mi?

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için karbonhidrat değeri düşük olan meyvelerin tüketilmesi gerekmektedir. Bu özellikte meyvelerin 100-150 gram kadar tüketilmesinin diyete bir yan etkisi olmamaktadır. Gün boyunca meyve yemek yerine ara öğünlerde metabolizmanın hızlanması, iştahın dengelenmesi ve tatlı krizlerinin önlenmesi için meyve tüketimi sağlanabilmektedir. Genel olarak meyvelerde yer alan fruktozun yüksek olması, meyvenin kilo alımına sebep olmaktadır. Eğer ki meyve tüketimi gereğinden fazla olursa, obezite, metabolik sendrom ya da obezite gibi durumlar söz konusu olmaktadır.

Doğru porsiyon ve zamanda tüketildiği zaman kilo vermeye yardımcı olan meyveler, akşam yemeğinden sonra gece geç vakitte tüketilirse kilo almaya sebebiyet verir. Akşam yenilen meyveler kilo aldırır mı diye baktığımızda; vücutta yağ olarak depolanma etkisinin oluştuğunu belirtebiliriz. Çünkü akşam yemeğinden birkaç saat sonra uykuya geçilir ve çok fazla hareket edilmez. Gece uyurken de vücut dinlenir halde olduğundan yakamaz. Eğer ki yemek sonrasında değil yemek öncesinde yerseniz, tokluk etkisi sayesinde daha az besin tüketiminin gerçekleşmesine bağlı olarak kilo verimi gerçekleşebilmektedir. Sindirim sisteminin rahatlamasına ve toksinlerin atılmasına yardımcı olan meyveler, gün içerisinde farklı zaman aralıkları ile tüketilebilir.

Hangi Meyveler Kilo Verdirir?

Vücuda vitamin desteği sağlarken aynı zamanda yağ yakıcı etkisi bulunan meyveler bulunmaktadır. Zayıflatan meyveler şu şekildedir:

Avokado: Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olan bu meyve aynı zamanda kadınlarda ve erkeklerde kilo vermeye yardımcı olan hormonun artmasını sağlar.

Armut: İçerisinde yüksek miktarda lif barındıran armut aynı zamanda kan şekerini düzenler ve tokluk hissi meydana getirir. Ara öğünlerde tüketilerek metabolizmanın hızlanmasını sağlayabilir.

Yaban Mersini: İçerisinde yüksek oranda antioksidan barındıran yaban mersini, kilo almaya sebep olan toksinlerin vücuttan atılmasını sağlamaktadır.

Elma: İçermiş olduğu yüksek lif oranı sayesinde tok kalmayı sağlayan ve metabolizmayı hızlandıran elma diyet meyveleri arasında yer almaktadır.

Hindistan Cevizi: Açlık hissinin giderilmesine yardımcı olan bu meyve, midede uzun süre kalarak tokluk meydana getirmektedir. Karaciğerin metabolizma hızını yaklaşık olarak %30 oranında artırmaktadır.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz meyvelerin haricinde nar, portakal, domates, greyfurt, kavun, muz, limon, şeftali ve kuru meyveler yağ yakan meyveler arasındadır.

Hangi Meyveler Kilo Aldırır?

Glisemik indeksi yüksek olan meyveler fazla tüketildiği zaman vücutta kiloya neden olmaktadır. Genel olarak yaz meyvelerinin kan şekerini etkilediğini ve bu anlamda karbonhidrat isteğini artırdığını belirtebiliriz. Kavun, karpuz, incir, muz ve dut gibi meyveler doğal kilo artışına sebebiyet verebilmektedir. Çünkü içerisinde fruktoz olarak isimlendirilen meyve şekeri diğer meyvelere göre daha fazladır. Hangi meyveler zayıflatır diye araştırıp diyet döneminde bunları tüketmeye özen göstermeliyiz.

Paylaş Tweetle Gönder Pinle
İsim veya Nick: Yorum ve Görüşleriniz: Puan Ver:
Yorumlar ( 0 yorum )
Henüz yorum yapılmamış! İlk siz yorum yazın...
Önerilen Yazılar
Zayıflatan Meyveler Nelerdir? Diyet Meyveleri Hangileridir?

Zayıflatan Meyveler Nelerdir? Diyet Meyveleri Hangileridir?

Zayıflatan meyveler, diyet listelerine eklenebilen ve kalori yakımına destek olan yiyeceklerdir...

Bozuk Mantar Nasıl Anlaşılır? Zehirler mi?

Bozuk Mantar Nasıl Anlaşılır? Zehirler mi?

İçeriğinde pek çok vitamin ve mineral bulunan, antioksidan açısından zengin olan mantar, dikkatli bir şekilde tüketilmesi gereken bir besindir...

Ayurvedik Beslenme Nedir? Ayurvedik Detoks Nasıl Yapılır?

Ayurvedik Beslenme Nedir? Ayurvedik Detoks Nasıl Yapılır?

Kişinin kendi beslenme düzenini fark etmesi ve bununla birlikte ruh, akıl ve beden sağlığını düzene sokan beslenme düzenine ayurvedik beslenme denir...

İç Çamaşırı İçin En Sağlıklı Kumaş

İç Çamaşırı İçin En Sağlıklı Kumaş

İç çamaşırı için en sağlıklı kumaş; nefes alan, vücudu sıkmayan, terletmeyen, hem rahat ettiren hem de cildi tahriş etmeyen özellikte olan ürünlerdir...

Karanfil Yağı Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Nasıl Yapılır?

Karanfil Yağı Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Nasıl Yapılır?

Vitamin ve mineral açısından zengin olan karanfil yağı; eklem ağrılarına iyi gelirken aynı zamanda şeker hastalığının tedavisinde de kullanılmaktadır...

Biyoçeşitlilik Nedir, Ne Demek? Neden Önemlidir?

Biyoçeşitlilik Nedir, Ne Demek? Neden Önemlidir?

Belirli bir bölgede farklı türlerin, ekolojik olayların ve ekosistemlerin oluşması durumu biyolojik çeşitlilik ya da kısa adıyla biyoçeşitlilik olarak tanımlanır...

Ozon Yağı Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Ozon Yağı Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Ozon yağı; antioksidan özelliği sayesinde cilt sağlığı için etkili ve aynı zamanda sivilce, akne gibi problemlerinde giderilmesinde faydalı olan, gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olan bir karışımdır...

Ayva Bal Karışımı Ne İşe Yarar? Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Ayva Bal Karışımı Ne İşe Yarar? Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Ayva bal karışımı; bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan ve antioksidan açısından zengin olan iki besinden elde edilen doğal kürdür...

MS Hastalığı Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

MS Hastalığı Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

MS hastalığı, bağışıklık sisteminde meydana gelen bozukluk sonucunda beyinde ve omurilikte iletkenlik sağlayan sinirlerin etrafındaki koruyucu yerlerde plakların oluşması sonucunda oluşan bir rahatsızlıktır...

Paskalya Nedir? Ne Anlama Gelir? Nasıl Kutlanır?

Paskalya Nedir? Ne Anlama Gelir? Nasıl Kutlanır?

Müslümanlıkta olduğu gibi Hristiyanlıkta da dini bayramlar bulunurken paskalya bu bayramlardan birisidir...