yeniloji.com
Yaşam

Sakız Kıyafetten, Koltuktan, Saçtan Nasıl Çıkar?

Henüz yorum yazılmadı
Sakız Kıyafetten, Koltuktan, Saçtan Nasıl Çıkar?
Yeniloji 1441 görüntüleme

Yapıştığı zaman çıkarması oldukça güç olan ve iz bırakan sakız lekesi birçok kişinin ortak problemidir. Yazımızın içeriğinde sakız nasıl çıkar sorusuna yanıt bulacağınız. Kıyafetinize, saçınıza ya da koltuğa sakız yapıştıysa çıkarmak için pratik yöntemleri öğrenmek istiyorsanız makalemizi okumaya devam ediniz.

Sakız Kıyafetten Nasıl Çıkar?

Farkında olmadan bir sakızın üzerine oturabilir ve en sevdiğiniz giysinin üzerine sakız yapışması durumu yapabilirsiniz. Pantolondan sakız nasıl çıkar ya da elbiseden, herhangi bir kıyafetten nasıl çıkarılır diye baktığımızda şu yöntemleri uygulayabilirsiniz:

Buz yöntemi: Bu yöntem sakızın dondurularak çıkartılmasıdır. Kıyafetinizi sakızın yapışan kısmı yuları gelecek şekilde plastik bir torbaya koyunuz. Bu şekilde dondurucuya koyunuz. Yaklaşık olarak 2-3 saat içerisinde donme işlemi gerçekleşecektir. Bu süre sonrasında kıyafeti dondurucudan çıkartınız ve bıçak ya da spatula yardımı ile kurumuş sakız lekesini çıkartınız. Kıyafetinize zarar gelmemesi için bıçağı düzgün şekilde kullanınız. Sakızı tamamen çıkardıktan sonra iz kalan bölgeye leke çıkarıcı uygulayınız. Sonrasında kıyafeti normal şekilde yıkayınız.

Sıcak su: Buz yönteminin tam tersi olarak ısı uygulayarak lekeyi çıkartınız. Kıyafeti bir lavabo ya da leğene yerleştiriniz. Sakızı yapışmış olduğu kısma gelecek şekilde ve leğeni ya da lavaboyu dolduracak kadar sıcak su ekleyiniz. Sıcak suyun kumaşa nüfuz etmesi için birkaç dakika bekleyiniz. Daha sonra elinizi yakmadan ve kumaşa zarar vermeden hafif bir şekilde sakız lekesini çıkarmaya başlayınız. İz kalırsa leke çıkarıcı uygulayıp, kıyafetinizi normal şekilde yıkayınız.

Kaynatılmış sirke: Sıcak su yönteminin yanı sıra sirkenin kaynatılması da oldukça etkili bir yöntemdir. Kıyafet üzerindeki sakızın üzerine 1 bardak kadar kaynatılmış sirkeyi dökünüz. Daha sonra diş fırçası yardımı ile bu kısmı güzelce temizleyiniz. Dilerseniz bıçak yardımı ilede temizleyebilirsiniz.

Sıcak ütü: Ütü masasının üzerine karton yerleştirip, kıyafetinizin sakızlı kısmını kartona gelecek şekilde seriniz. Daha sonra hafifçe ütüleyiniz. Ütünün ısısı ile sakız elbiseden ayrılır ve kartona yapışır. Sonrasında kıyafetinizi normal şekilde yıkayınız. Bu yöntemi uygularken ütünün doğrudan sakız ile temas etmemesini sağlayınız. Aksi durumda ütü tabanı sakız olur.

Saf alkol: Temizlik ispirtosu elbiselere yapışan sakızın temizlenmesi için etkilidir. Bu ürün /96 oranında alkol içerir ve bu özelliği sayesinde sakız lekesi hızlı bir şekilde çıkar. Sakızın çıkması için yapışkan kısma bol miktarda alkol ekleyiniz. Bez ya da sünger kullanarak yaparsanız daha iyi olur. Kıyafet alkolü iyice emdikten sonra sünger ile lekeyi temizleyiniz.

Sakız lekesini çıkarmak için sıvı sabun uygulamaları da vardır. Fakat bu işlem sırasında kıyafetin çitilenmesi gerektiğinden çok fazla önerilmemektedir. Yukarıda saydığımız yöntemleri uygulayarak sakız lekesinden kurtulabilirsiniz.

Sakız Koltuktan Nasıl Çıkar?

Pek çok kişinin başına gelen koltuk gibi yüzeylere yapışan sakızın temizlenmesi için buz uygulaması yapabilirsiniz. Koltuk üzerindeki sakızın üzerine dolaptan çıkartacağını küçük buzları koyunuz ve buz kompres yapınız. Bulunduğu yerde sertleşmeye başlayan sakız daha sonra yavaş yavaş çıkacaktır. Çıkartmak için hafif hafif kazıyabilirsiniz. Bir başka yöntem olarak limon ve tuz uygulaması yapabilirsiniz. Yarım limon suyunu hazırlayıp sakız lekesinin üzerine dökünüz. Daha sonra kazıyınız. Eğer sonrasında iz kaldıysa tuz ile kazıyınız. Bu şekilde lekelerden kurtulabilirsiniz. Deri koltuktan sakız lekesi nasıl çıkar sorularınız için de bu yöntemleri deneyebilirsiniz.

Sakız Saçtan Nasıl Çıkar?

Eğer saçınız sakız yapıştıysa, saçınızı kesmek yerine bazı yöntemler ile bu durumdan kurtulabilirsiniz. Bu yöntemler şöyledir:

Zeytinyağı sürmek: Saçınızdaki sakız yapışan yere zeytinyağı sürerek bekleyiniz. Sakızı yavaş yavaş çözen zeytinyağı lekenin giderilmesini sağlar. Biraz bekledikten sonra peçete yardımı ile saçınızdan lekeyi sıyırınız. eğer parçalar kaldıysa bir diş fırçası ile taramanız iyi olacaktır. Sonrasında saçlarınızı güzelce yıkayınız.

Mayonezle temizlemek: Saçınıza yapışan sakızın üzerine mayonez sürüp yaklaşık 10 dakika bekletiniz. Sonrasında saçlarınızı temizleyiniz. Sakızlar bu şekilde çıkacaktır.

Fıstık ezmesi: Saçlarınızı ayırıp, bir fırça yardımı ile fıstık ezmesini saçınıza sürünüz. Saçınızı aşağı doğru tarayınız. Bu işlemde diş fırçası ya da tarak kullanabilirsiniz. Saçlarınızı daha sonra kağıt havlu ile silerek lekenin çıktığını görebilirsiniz. Daha sonra da güzelce yıkayınız.

Buz uygulamasını saçınıza da uygulayabilirsiniz. Bu şekilde de çıkarabilirsiniz. Vücuda yapışan sakız nasıl çıkar diye merak ediyorsanız da buz yöntemi etkili olacaktır. Görüldüğü üzere sakız lekesinden kurtulmak oldukça kolaydır. Bundan dolayı endişe yapmanıza gerek yoktur.

Paylaş Tweetle Gönder Pinle
İsim veya Nick: Yorum ve Görüşleriniz: Puan Ver:
Yorumlar ( 0 yorum )
Henüz yorum yapılmamış! İlk siz yorum yazın...
Önerilen Yazılar
Jojoba Yağının Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır? Tüylenme Yapar mı?

Jojoba Yağının Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır? Tüylenme Yapar mı?

Jojoba yağı; saç ve cilt bakımı için oldukça faydalı olan, eski zamanlarda alternatif tıp için sıklıkla tercih edilen, anavatanı Güney Arizona, Güney California ve Meksika olan bitkisel bir yağ çeşididir...

Hiperglisemi (Yüksek Kan Şekeri) Nedir? Belirtileri, Tedavisi ve Nedenleri

Hiperglisemi (Yüksek Kan Şekeri) Nedir? Belirtileri, Tedavisi ve Nedenleri

Kanda bulunan şeker oranının geçici bir şekilde artmasına hiperglisemi (yüksek kan şekeri) denir...

Yoğurt Karbonat Maskesi Faydaları ve Yan Etkileri Nelerdir?

Yoğurt Karbonat Maskesi Faydaları ve Yan Etkileri Nelerdir?

Yoğurt karbonat maskesi, cildin daha pürüzsüz, canlı ve parlak görünmesini sağlayan doğal içerikli bir bakım yöntemidir...

Beden Küçülten Korse ile İncelme

Beden Küçülten Korse ile İncelme

Giyildiği zaman yaklaşık olarak 1-2 beden incelme sağlayan beden küçülten korse ile incelme ve aynı zamanda sıkılaşma meydana gelebilmektedir...

Hamilelik Belirtisi Ne Zaman Başlar?

Hamilelik Belirtisi Ne Zaman Başlar?

Hamilelik belirtisi; öncelikle adet gecikmesi olarak ortaya çıkmaktadır...

Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar ve Şampuanlar Nelerdir?

Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar ve Şampuanlar Nelerdir?

Hem kadınlar hem de erkekler için bir problem haline gelen seyrelmeler, saç dökülmesine iyi gelen yağlar ile çözüme kavuşturulabilmektedir...

Gebelik Haftası Hesaplama Nasıl Yapılır?

Gebelik Haftası Hesaplama Nasıl Yapılır?

Gebelik haftası hesaplaması bebeğin dünyaya ne zaman geleceğinin hesaplanmasına denmektedir...

Hamile Kalmak İçin Öneriler

Hamile Kalmak İçin Öneriler

Hamilelik; yumurta ve spermin döllenmesiyle doğumun gerçekleşmesine kadar geçen süreçtir...

Melocan Otu Nedir? Faydaları Nelerdir? Nerede Yetişir? Yemeği Nasıl Pişirilir?

Melocan Otu Nedir? Faydaları Nelerdir? Nerede Yetişir? Yemeği Nasıl Pişirilir?

Melocan otu; diğer adı ile diken ucu olarak bilinen, Karadeniz Bölgesi'nde ve çevre illerde yetişen sağlık açısından oldukça faydalı olan bir bitki türüdür...

Zayıflama İğnesi Nedir? Faydaları, Zararları, Fiyatı

Zayıflama İğnesi Nedir? Faydaları, Zararları, Fiyatı

Zayıflama iğnesi; HCG diyeti olarak adlandırılan, 1945 yılında bulunmuş ve günümüzde obezitenin kontrol edilmesi için uygulanan bir kilo verme yöntemidir...