yeniloji.com
Yaşam

Saç Kabarmasını Önleyen Doğal Yöntemler, Şampuan, Maske, Yağ ve Spreyler

Henüz yorum yazılmadı
Saç Kabarmasını Önleyen Doğal Yöntemler, Şampuan, Maske, Yağ ve Spreyler
Yeniloji 2893 görüntüleme

Nemini kaybeden saçların kabarmasını önleyen ve ipeksi bir görünümüne kavuşmasını sağlayan ürünler, aynı zamanda saçların doğal bir parlaklığa kavuşmasını da sağlar. Bu yazımızda saç kabarmasını önleyen doğal yöntemler ve aynı zamanda birtakım ürünler hakkında bilgi vereceğiz.

Saç Kabarmasını Önleyen Doğal Yöntemler Nelerdir?

Saçların kabarmasına neden olan statik elektriktir. Saçlar iyonik ya da negatif yüklü hale geldiği zaman kabarma meydana gelmektedir. Nedeni ise saç tellerinin birbirini itmesidir. Saçların kuruması kabarma problemlerinin ortaya çıkmasındaki en önemli etkendir. Yağ bezlerinde değişimlerin meydana gelmesi veya saçların yeteri kadar beslenememesi bu duruma sebebiyet verir. Bu tarz durumlarda epidermin dış tabakası sertleşir. Bu saç tellerinin boşluklarının açılmasına neden olur. Bunun sonrasında ise nem molekülleri saça daha kolay yapışır ve kabarmasına neden olur. Saç kabarmasına ne iyi gelir evde çözüm yöntemleri şu şekildedir:

Elma Sirkesi: Kabarık saçların sönmesi için en etkili yöntemlerden biridir. Saçın yumuşamasını ve epiderm tabakasının düzelmesini sağlar. Eşit ölçüde suyu ve elma sirkesini karıştırıp bir sprey şişesine koyunuz. Islak saça bu karışımı sıkınız. Sonrasında ise saçınızı soğuk su ile yıkayınız.

Hindistan Cevizi Sütü: Antioksidan, yağ asidi ve amino asitler bakımından zengin olan hindistan cevizi sütü, kurumuş saçların canlanması için oldukça etkilidir. Saça uygulandığı zaman saç köklerini nemlendirir ve ipeksi bir görünüm verir. Saça uygulamak için hindistan cevizi sütünü ısıtınız. Spreyli bir şişeye koyup saça dipten uca uygulayınız. Sonrasında saçınızda 1 saat bekletiniz. Bu süre sonrasında saçlarınızı normal şampuan ile yıkayınız. Haftada 2-3 defa yapabilirsiniz.

Argan Yağı: E vitamini bakımından zengin olan bu yağ saçı besler ve onarır. Kuruluğu alır ve saçlarda derinlemesine bir nemlendirme etkisi meydana getirir. Islak saça birkaç damla sürerek kabarmayı önleyebilirsiniz. Saç kuruyken de sürülebilir.

Pek çok kişinin sorunu olan banyodan sonra kabaran saçlar bu tarz doğal yöntemler ile yatıştırılabilmektedir. Tatlı badem yağı ya da avokado yağı ile de kabarma problemlerini önleyebilirsiniz.

Saç Kabarmasını Önleyen Şampuan ve Sprey Nedir?

Hem kadınların hem de erkeklerin ortak problemi olan saç kabarması doğru ürünlerin kullanımı ile giderilebilmektedir. Kabaran saçlar için şampuan önerileri saç yapısına uygun olan ürünün kullanılması ile gerçekleştirilmektedir. Saçlarınız kuru ve kabarıksa ona göre şampuan kullanmanız gerekir. Eğer ki saçlarınız kıvırcıksa ve kabarıyorsa, tel tel ve kuru gözükmemesi için buklelerin belirginleşmesini sağlayan şampuanlardan destek almanız gerekmektedir. Ayrıca saç kremlerinden de destek alınabilir. Saç kabarmasını önleyen sprey markalarını da araştırabilirsiniz. Bu spreyler günlük hayatta kurtarıcınız olabilir. Acil bir durum söz konusu olduğunda bunları sıkarak saçlarınızın doğal hacimde olmasını sağlayabilirsiniz.

Saç Kabarmasını Önleyici Maske

Doğal birtakım karışmalar ile kabarma problemini önleyebilirsiniz. Saç kabarması için maske şu şekildedir:

Bal ve yoğurt maskesi: 4 yemek kaşığı sade yoğurt ile 2 yemek kaşığı balı karıştırınız. Bu miktar omuz hizasındaki saçlar içindir. Saçlarınız çok uzunsa biraz daha fazla koyabilirsiniz. Bu karışımı uygulamada önce saçlarınızı yıkayınız. Fazla suyu havlu ile alınız. Saçın ortasında uçlara doğru maskeyi uygulayınız. 15 dakika bekletip normal şampuan ile yıkayınız. Bu maskeyi haftada 1 defa uygulayarak kabarma problemlerini önleyebilirsiniz.

Yumurta ve zeytinyağı: 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yumurta gerekli olan malzemelerdir. Öncelikle yumurtayı kaseye koyup kabarana kadar çırpınız. Sonrasında içerisine zeytinyağını ekleyiniz. Temiz saça, bir tarak yardımı ile saç köklerinden uçlara doğru uygulayınız. Yaklaşık 30 dakika bekletip, sonrasında saçlarınızı durulayınız.

Bu doğal maskeler ile kuru ve elektriklenen, kabaran saçlarınızın önüne geçebilirsiniz. Saçlarınızı beslemek, parlak ve canlı durmasını sağlamak için bu maskeleri uygulayabilirsiniz.

Saç Kabarmasını Önleyen Yağlar

Saçların hem beslenmesini sağlayan hem dökülmesini önleyen hem de kabarmasına engel olan yağlar bulunmaktadır. Saç kabarmasına çözüm olarak şu yağları sayabilirsiniz:

Hindistan Cevizi Yağı: Saçların parlak görünmesini sağlayan, canlı bir görünüm kazandıran bu yağ, saç derisinde yağ oranını dengeler ve kabarma problemlerinin önüne geçer. Hem kuru hem de yağlı saçlar için uygundur.

Üzüm çekirdeği yağı: İçeriğinde bulunan linoleik asit ve E vitamini sayesinde kafa derisini doğal dengeye kavuşturan, besleyen ve nemlendiren bu yağ, saçları güçlendirir ve kabarıklığı giderir.

Nar Çekirdeği Yağı: Bu doğal yağ parinarik asit içeriği sayesinde kuru saçların nemlenmesini sağlar. Hücre yenileyici özelliği sayesinde yıpranmış saçları onarır ve parlak görünmesini sağlar.

Yukarıda saydığımız yağların yanı sıra jojoba yağı, zeytinyağı, avokado yağı saç kabarması için etkili olan diğer bitkisel ürünler arasındadır. Saç kabarmasını önleyen ürünler için bu doğal içeriklerden yararlanabilirsiniz.

Paylaş Tweetle Gönder Pinle
İsim veya Nick: Yorum ve Görüşleriniz: Puan Ver:
Yorumlar ( 0 yorum )
Henüz yorum yapılmamış! İlk siz yorum yazın...
Önerilen Yazılar
Sezeryan Sonrası Korse Çeşitleri ve Kullanımı

Sezeryan Sonrası Korse Çeşitleri ve Kullanımı

Sezeryan sonrası korse kullanımı, hamilelik sırasında alınan kilolar ve doğum yaptıktan sonra göbek bölgesinde oluşan fazlalıkların kısa süre içerisinde erimesi ve göbeğin düz bir şekil almasını sağlamaktadır...

Yeni Bir İlişkiye Nasıl Başlanır? Başlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yeni Bir İlişkiye Nasıl Başlanır? Başlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bir ilişkinin bitmesi, aslında yeni bir ilişkinin başlamasının habercisi olduğu için yeni ilişkilere başlamak aslında beklendiği kadar kolay bir aşama değildir...

Termal Eşofman Modelleri Nelerdir? Sauna Eşofman Zayıflatır mı?

Termal Eşofman Modelleri Nelerdir? Sauna Eşofman Zayıflatır mı?

Termal eşofmanlar; hem sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi hem de vücudun sıcak kalmasını sağlayan sauna özellikli giysilerdir...

Kıl Dönmesi Nedir? Belirtileri Nelerdir? Pilonidal Sinüs Ameliyatı Sonrası Nasıl Olur?

Kıl Dönmesi Nedir? Belirtileri Nelerdir? Pilonidal Sinüs Ameliyatı Sonrası Nasıl Olur?

Kıl dönmesi; pilonidal sinüs ismiyle de bilinen, çoğunlukla erkeklerde ve kuyruk sokumunda meydana gelen bir cilt rahatsızlığı olarak tanımlanmaktadır...

Omuz Korsesi Nasıl Takılır? Zararları ve Faydaları

Omuz Korsesi Nasıl Takılır? Zararları ve Faydaları

Omuz korsesi; sırt bölgesinin düz ve dik durmasını bunun yanında ağrıların hafiflemesini ve zaman içerisinde tamamen azalmasını sağlayan bir korse modelidir...

Sigara İsteği Nasıl Geçer? Sigara İçme İsteğini Azaltan Şeyler

Sigara İsteği Nasıl Geçer? Sigara İçme İsteğini Azaltan Şeyler

Sigara isteği; sigarayı bırakmaya gayret eden kimselerde bağımlılığa dönüşen nikotin ihtiyacının tekrardan ortaya çıkma durumudur...

Koronavirüs Öksürüğü Nasıl Anlaşılır? Kuru Öksürük ile Arasındaki Fark Nedir?

Koronavirüs Öksürüğü Nasıl Anlaşılır? Kuru Öksürük ile Arasındaki Fark Nedir?

Covid 19 olarak adlandırılan koronavirüs; akciğerin iltihaplanmasını engelleyen hücrelere bağlanarak etkisiz hale getirip, akciğerin su depolamasına neden olan ve bunun sonucunda hasar meydana getirerek kişide yoğun bir öksürük oluşturan virüs olarak nitelendirilmektedir...

Erkeklerin Çekici Bulduğu Şeyler ve Kusurlar

Erkeklerin Çekici Bulduğu Şeyler ve Kusurlar

Erkeklerin çekici bulduğu şeyler kişiden kişiye değişkenlik gösterirken genel olarak belirlenmiş bazı sonuçlar bulunmaktadır...

Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları Nelerdir? Nasıl Tüketilir?

Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları Nelerdir? Nasıl Tüketilir?

Keçiboynuzu pekmezi; lif oranı yüksek ve antioksidan açısından oldukça zengin olan, kafein ve gluten içermeyen, şeker ve yağ oranı düşük, halk arasında harnup pekmezi olarak nitelendirilen bir besin kaynağıdır...

Reflü Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır? Ne Kadar Sürer?

Reflü Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır? Ne Kadar Sürer?

Reflü diyeti; özofagus mukozasının tahriş olması sonucunda tüketilen yiyeceklerin yemek borusundan geri gelmesi şeklinde nitelenen reflü hastalığının şiddetinin azalmasını sağlamak amacıyla hastaların tüketmesi ve tüketmemesi gereken yiyeceklerin tümünü kapsamaktadır...