yeniloji.com
Bakım

Çabuk Yağlanan Saçlar için Ne Yapılmalı? Şampuan, Maske ve Bakım Önerileri

Henüz yorum yazılmadı
Çabuk Yağlanan Saçlar için Ne Yapılmalı? Şampuan, Maske ve Bakım Önerileri
Yeniloji 1713 görüntüleme

Aşırı yağlanan saçlara sahipseniz eğer bu sizleri gün içerisinde oldukça zorlar. Saçlarınızı yıkamanıza rağmen henüz birkaç saate kadar yağnıyorsa, yağlı bir saç derisine sahipseniz eğer, çabuk yağlanan saçlar için önereceğimiz şampuan, maske ve birtakım bakım önerileri için yazımızı okumaya devam ediniz.

Çabuk Yağlanan Saçlar İçin Ne Yapmalı?

Hem kadınlarda hemde erkeklerde meydana gelen çabuk yağlanan saçlar hem yaz hem de kış aylarında zahmetli olmaktadır. Yağlı saçlara çözüm amacı ile sizlere birtakım doğal yöntemler sunabiliriz:

Sirkeli Su: Çabuk yağlanan saçlara sahip kişilerin sıklıkla tercih ettiği bir yöntem olan sirkeli su, düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman etkili sonuçlar vermektedir. Hem saçın yağlanmasını geciktirir hem de kepek gibi saç problemleri ile başa çıkar. Bu yöntemi uygulamadan önce saçlarınızı güzelce yıkayınız ve durulayınız. Daha sonra 500 ml. suyun içerisine 4-5 yemek kaşığı kadar elma sirkesi ekleyip yaklaşık olarak 5 dakika bekletiniz. Daha sonra saf su ile tekrardan durulayınız. Bu işlemi haftada 2-3 defa uygulayarak etkili sonuç alabilirsiniz.

Lavantalı Su: Yağlı ve hassas saç derisi için oldukça etkili lavanta suyu, saçların daha geç yağlanmasına ve saç dersinin sebum dengesine yardımcı olur. Bu kürü saça uygulamak için Bir tutam kuru ya da taze lavantayı alıp, orta boy bir tencereye koyunuz. Tencereye su koyup altını açınız ve yaklaşık olarak 8-10 dakika kaynatınız. Rengi koyu bir hal almaya başlayınca ocaktan alınız ve lavantaları süzüp suyunun kurumasını bekleyiniz. Su ılık hale geldiğinde saçınızın dibinden ucunda doğru sürünüz. Dilerseniz bir sprey şişesi ile bunu gerçekleştirebilirsiniz. Saçınızı bu şekilde 30 dakika bekletiniz. Lavanta suyu saç dökülmesi ve yağlanması gibi pek çok soruna çözüm olmaktadır.

Biberiye ve Kekik Karışımı: Saç köklerinin ferahlamasını ve yağlanma probleminin giderilmesini sağlayan kekik ve biberiye karışımının yapımı oldukça basittir. Bir miktar kuru biberiye ve bir tatlı kaşığı miktarında kekiği bir su bardağına koyunuz ve üzerine kaynatılmış su ekleyiniz. 10 dakika demlemesini bekletildikten sonra süzünüz. Elde edilen karışımı saçlarınıza güzelce sıkınız. 20-30 dakika beklettikten sonra durulayınız. Haftada 1-2 defa uyguladığınızda etkisini görebilirsiniz.

Yukarıda saymış olduğumu doğal çözümlerinde yanı sıra karbonatlu su, yoğurt ve yumurta karışımı, aloe vera ve limon karışımı yağlanan saçlar için kür olarak tavsiye edilebilir.

Çabuk Yağlanan Saçlar için Şampuan Önerileri

Eğer saçlarınız çok yağlıysa, yağlanmaya eğimliyse ve yıkandıktan hemen sonra hızlı bir şekilde yağlanıyorsa şampuan tercihlerinize dikkat etmelisiniz. Yağlı saçlar için en iyi şampuan markası olarak pek çok ürün sayılabilir. Fakat her şampuanın her saç derisinde etkisi farklıdır. Bundan dolayı şampuanları deneyimleyerek ve yorumlarını okuyarak kara vermelisiniz. Bitkisel içerikli yağlanma karşıtı şampuanlar tercih edebilirsiniz. Fakat saçlarınızı sık sık yıkayıp daha fazla yağlanmasına neden olmayınız.

Yağlı Saçlar için Maske Yapımı

Sizlere yağlı saçlar için evde maske şeklinde uygulayabileceğiniz birtakım doğal tariflerden bahsetmek isteriz:

Limon maskesi: Saçtaki yağın arındırılması ve pek çok saç sorunun çözülmesi için etkili olan limon, asidik yapısı, vitamin ve mineral açısından zengin olması sayesinde kafa derisinde PH dengesi sağlar ve yağ salınımını kontrol eder. Bu maskeyi hazırlamak için, iki limonun suyunu iki fincan su ile karıştırınız. İsteğe bağlı olarak bal da ekleyebilirsiniz. Meydana gelen karışımı saç derisine ve saçlarınıza uygulayınız. Güzelce masaj yapınız. Yaklaşık 5 dakika bekletip, ılık su ile yıkayınız. Haftada 3 defa tekrarladığınızda etkili sonuç alabilirsiniz.

Siyah çay maskesi: Gözeneklerin sıkılaşmasını sağlayan siyah çayın içerisinde yağ oluşumunu önleyen tannik asit vardır. bu maske için bir fincan suyun içerisine 1 çay kaşığı miktarında siyah çay ekleyiniz. Yaklaşık 10 dakika kaynatınız. Daha sonra çayı süzünüz ve soğumasını bekleyiniz. Ilık hale gelince saç derinize ve saçınıza sürünüz. Yaklaşık olarak 5 dakika bekledikten sonra saçınızı şampuan ile yıkayınız. Yağlı saçlarda sebum dengesi sağlamak için haftada 2-3 defa uygulayınız.

Kil maskesi: Doğal yağ emici özelliği bulunan kil saç derisinin PH dengesini sağlar ve kan dolaşımını iyileştirir. 3 yemek kaşığı kile bir miktar su ekleyiniz. Macun kıvamına getirdiğiniz karışımı saçlı deriye ve saça uygulayınız. 15-20 dakika beklettikten sonra durulayınız. Haftada 1 ya da ayda birkaç kez uygulayarak etkili sonuç alabilirsiniz.

Bu doğal maskeler saçtaki yağı dengelemeye yardımcı olmaktadır. Fakat her şeyi denemenize rağmen yağlanmayı engelleyemiyorsanız hormonal bir durum söz konusu olabilir. Yağlı saçlardan kurtuldum demek için uzman bir doktora gitmeniz gerekir.

Yağlı Saçlar için Bakım Önerileri

Yağlanan saçlara pratik çözüm yaratmak istiyorsanız saçlarınızı kimyasal maddelerden ve kalıntılardan uzak tutunuz. Yağlı saçlar için üretilmiş olan şampuanları kullanınız. Saç kremini saçın tümüne değil sadece uçlara sürünüz. Saç taramak, yağ üreten bezleri uyardığı için sık sık taramayınız. Saçlarınızın sağlığını korumanız için beslenme şekliniz önemlidir. Omega-3 yağ asitleri, A vitamini ve protein bakımından zengin olan yiyecekleri yiyiniz. Ayrıca son olarak saç derinizdeki yağın gitmesi için sert bir şekilde ovmayınız. Bu tahrişe ve beraberinde enfeksiyona neden olur. Yağlı saçı yıkamadan temizlemek için ise bebek pudrasından yararlanabilirsiniz.

Paylaş Tweetle Gönder Pinle
İsim veya Nick: Yorum ve Görüşleriniz: Puan Ver:
Yorumlar ( 0 yorum )
Henüz yorum yapılmamış! İlk siz yorum yazın...
Önerilen Yazılar
Patlamış Mısır Faydaları Nelerdir? Kalorisi Ne Kadar? Tarifi Nedir?

Patlamış Mısır Faydaları Nelerdir? Kalorisi Ne Kadar? Tarifi Nedir?

Patlamış mısır; antioksidan açısından zengin olan ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir besin olarak nitelendirilmektedir...

Doğum Sonrası Sağlıklı Diyet Programı

Doğum Sonrası Sağlıklı Diyet Programı

Doğum sonrası sağlıklı diyet yapmak için öncelikle düzenli ve dengeli beslenme alışkanlığı elde edilmeli ve bunun yanında bol sıvı tüketimi sağlanmalıdır...

Yanmadan Nasıl Bronzlaşılır? Beyaz Tenliler İçin Kızarmadan Bronzlaşma Yöntemleri

Yanmadan Nasıl Bronzlaşılır? Beyaz Tenliler İçin Kızarmadan Bronzlaşma Yöntemleri

Beyaz tenliler için kızarmadan bronzlaşmak her ne kadar zor olsa da uygulanan birtakım doğal yöntemler sayesinde acısız ve ağrısız bronzlaşma sağlanabilmektedir...

Detoks Nedir? Detoks Suyu ve Diyeti Nasıl Yapılır?

Detoks Nedir? Detoks Suyu ve Diyeti Nasıl Yapılır?

Detoks; vücuttan zararlı olan toksinlerin atılması ve vücudun zararlı maddelerden arındırılması demektir...

Krill Yağı Nedir? Krill Oil Mi, Omega 3 mü?

Krill Yağı Nedir? Krill Oil Mi, Omega 3 mü?

Krill, karidese benzeyen küçük bir deniz canlısıdır...

Süt Yeşil Çay Diyeti Nasıl Yapılır? Yapanlar ve Zayıflayanlar

Süt Yeşil Çay Diyeti Nasıl Yapılır? Yapanlar ve Zayıflayanlar

Süt yeşil çay diyeti; kısa bir süre içerisinde etkili kilo vermeye yardımcı olan bir şok diyet olarak tanımlanmaktadır...

Geçmeyen Baş Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Geçmeyen Baş Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Haftadan birkaç günden fazla tekrarlayan kronik geçmeyen baş ağrısı, günlük hayatta birtakım zorluklara ve kısıtlamalara yol açan rahatsızlık şeklinde nitelendirilmektedir...

Jak Meyvesi Ne İşe Yarar? Nerede Yetişir? Fiyatı ve Sipariş

Jak Meyvesi Ne İşe Yarar? Nerede Yetişir? Fiyatı ve Sipariş

Jak meyvesi; ağaçta yetişen, büyüklüğü hemen hemen 25 cm'ye kadar ulaşabilen, kilosu ise 35 kilograma kadar çıkabilen bir meyve türüdür...

Mide Mikrobu Nedir? Ne İyi Gelir? Neden Olur? Olanlar ve Tedavisi

Mide Mikrobu Nedir? Ne İyi Gelir? Neden Olur? Olanlar ve Tedavisi

Mide mikrobu; sık görülen enfeksiyonlar arasında yer alan ve kanser gibi hastalıkların oluşmasına sebebiyet veren, helicobacter pylori ismi ile de nitelendirilen bir bakteri türüdür...

EMS ile Zayıflama Nedir? Kaç Kalori Yakılır? Zararları ve Yorumlar

EMS ile Zayıflama Nedir? Kaç Kalori Yakılır? Zararları ve Yorumlar

Hızlı kilo vermek için tercih edilen bir yöntem olan EMS; elektriksel kas uyarımı olarak betimlenen ve tüm dünya üzerinde uygulanan, ülkemizde son yıllarda popüler hale gelmiş olan bir zayıflama uygulamasıdır...