İdeal kiloya ulaşmak ve kalıcı bir şekilde zayıflama sağlamak için sağlıklı ve planlı bir beslenme programı oluşturulmalıdır. Kilo verme durunca ise birtakım pratik yolların izlenmesi gerekmektedir.
Kilo Verme Durunca Ne Yapmalı?
Zayıflama sürecinde ilk zamanlarda vücut etkili bir şekilde zayıflama sağlarken, ilerleyen zamanlarda kilo verme azalır ve durur. Vücut ilk başta değişen beslenme tarzına ayak uydurmaya çalışırken zayıflama sağlar fakat sonrasında bu düzene alıştığında vücut için enerji üretmeye başlamak için yağ yakımının durmasını sağlar. Bu süreçte yapılabilecek bazı özel formüller sayesinde kilo verme hızının durmasını önleyebilirsiniz.
Kilo verme durunca, fiziksel olarak daha fazla hareket etmeye başlayarak vücudunuzdaki yağ yakımının devamlılığını sağlayabilirsiniz.
Etkili bir şekilde kilo vermek için vücutta yağ yakımını hızlandıracak birtakım egzersizlerin uygulanması gerekmektedir. Kilo verme hızı yavaşladığında ise bu egzersizlerin sıklaştırılması ve arttırılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra beslenme programınızda ki besin ögelerinin limitini arttırmadan besin dağılımında değişiklik meydana getiriniz. Örneğin; karbonhidrat ve yağ ağırlıklı besleniyorsanız bunu değiştiriniz. Daha çok protein içeren gıdalar tüketerek yeniden kilo verme hızının artmasını sağlayabilirsiniz. Böylece vücutta tekrar bir yağ yakımı gerçekleştirmiş olursunuz.
Diyette Kilo Verme Durunca Yapılacaklar
Diyet yaparken kilo verme hızınızda yavaşlama olursa metabolizmayı hızlandıracak bazı yöntemler uygulamalısınız. Zencefil, tarçın, yeşil çay ve acı biber gibi besinleri tüketerek vücudun günlük enerji miktarını ve metabolizmanın hızlanmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede vücut tekrardan yağ yakımına başlar ve kilo vermeye devam edersiniz. Bunun yanında günlük su tüketimine özen göstermelisiniz. Su içmek metabolizma hızını arttırır ve aynı zaman da kilo verme konusunda da etkilidir.
Uzun süren diyet programlarında metabolizma ve sindirim sistemi bu rutine alışır ve bu nedenle kilo verme hızı durur. Diyet programınızda bazı değişiklikler yaparak bu düzeni bozmalısınız. Yani ana öğünler ile ara öğünlerin saatlerinde oynama yapabilirsiniz. Bu yeni düzen vücuda değişik geleceği için tekrardan kilo almaya başlayabilirsiniz. Ayrıca öğünlerde tüketmiş olduğunuz besin dağılımında da değişkenlik meydana getirebilirsiniz.
Kilo Vermem Durdu, Nasıl Hızlandırabilirim?
Eğer ki diyetteyken kilo vermeniz durduysa tükettiğiniz besinlere dikkat etmelisiniz. Bizim için masum ve kalorisiz gibi gözüken yiyecekler aslında kilo almamıza neden olabilir. Ufak bir kurabiye, çikolata gibi kalorisi yüksek besinler kilo vermeyi durdurabilir. Ayrıca zayıflamak için metabolizma hızının artmasını sağlayan bir başka etken kalori hesaplamasıdır. Kalorisi düşük besinler tüketmez metabolizmada kıtlık olarak algılanır ve vücut daha fazla enerji kaybı yaratmamak için sindirim sisteminin yavaşlamasını sağlar. Buda zayıflamanıza engel olur. Günlük yaklaşık olarak 1200 kalori almaya özen gösteriniz.
Kilo Vermem Durdu, Ne Kadar Sürer?
İdeal kiloya ulaşmak için vücudunuzu çok fazla yormayın ve hırpalamayın. Vücudunuz her yaptığınız beslenme programına ayak uydurmaya çalışır ve bazı programlar yorucu olabilir. Sağlıklı kilo vermek için öncelikle bir diyetisyenden destek alınız. Günlük hayatta sizlere kilo yapan alışkanlıkları hayatınızdan çıkartınız. Kilo verme durunca sabırlı olunuz. Bir anda hızlı bir şekilde zayıflamak vücudunuzun zarar görmesine neden olur. Kendinizi alıştırarak kilo vermeye başlayınız.