Nioli yağı; sivilce problemlerinin giderilmesi için kullanılan, anti-bakteriyel özelliğe sahip olan ve aynı zamanda akneye eğimli ciltlerin tedavi edilmesi için etkili olan bir yağ çeşididir. Melaleuca quinquenervia ağacı yapraklarından elde edilen nioli yağı hakkında geniş bilgiler almak için yazımızı okumaya devam ediniz.
Nioli Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
Cilt sağlığı için sıklıkla tercih edilen nioli yağı, ekvatoral iklim bölgesinde yetişen Melaleuca quinquenervia ağacının çiçeklerinden elde edilen bir yağdır. Soğuk algınlığın tedavisinde tercih edilen nioli yağı akne tedavisinde de sıklıkla kullanılan bir yağ çeşididir. İçerisinde yer alan bileşenleri sayesinde anti-bakteriyel özelliğe sahip olan nioli yağı cilde faydaları olan bir içeriğe sahiptir.
Çay ağacı yağı ile benzerlik gösteren nioli yağı, cilt için uyarıcı etkiler meydana getirmektedir. Ergenlik döneminde çıkan sivilcelerin ve izlerinin giderilmesi, yanık izlerinin düzeltilmesi ve açık cilt yaralarının hızlı bir şekilde iyileştirilmesi gibi özelliklere sahiptir. Antiseptik olarak tanımlanan nioli yağı idrar yolu enfeksiyonu gibi durumların giderilmesi için etkili olmaktadır.
Nioli Yağının Faydaları Nelerdir?
Soğuk algınlığının iyileştirilmesi için etkili olan nioli yağı, bir diğer başka bitkisel yağlar ile birlikte harmanlanarak göğüs masajında tercih edilmektedir. Masajların yanı sıra banyo ve doğal parfümlerde de tercih edilir. Yağ lambaları ve hava temizleyicilerde kullanılan nioli yağı, balgam söktürücü, ateş düşürücü etkiler meydana getirmektedir. Bağışıklık sisteminin düzelmesi için etkili olan nioli yağı vajinal enfeksiyon için etkilidir. Ağrı giderici özelliği bulunan bu doğal bitkisel yağ aynı zamanda antiseptik özelliği sayesinde mikropları öldürmektedir.
Nioli Yağı Nasıl Kullanılır?
Yüz cildinin canlanmasına yardımcı olan nioli yağı nerelerde kullanılır diye baktığımızda cildimizin canlanması için yüz yıkama suyuna eklenerek kullanılabilir. Oda havasının temizlenmesi için anti-viral, anti bakteriyel, antiseptik özelliği bulunan bu yağdan destek alınabilir. 300 cc suya 1 tatlı kaşığı nioli yağı eklenir. Bu karışımı odaya sprey olarak sıkabilirsiniz. Sinüzit, üst solunum yolu hastalıkları ve bronşit için 2 damla nioli yağı, 1 damla okaliptüs yağı, 1 damla mersin yağını sıcak suya damlatıp buharını soluyunuz. Bu şekilde nefesin açılmasını sağlanabilir. İdrar yolu enfeksiyonlarının giderilmesi için 1 tatlı kaşığı soya yağına 5 damla nioli yağı ekleyip, karın bölgesine ve sırtın alt kısmına günde 4 kez sürülebilir.
Nioli Yağı Fiyatı Nedir? Nerede Satılır?
Oldukça uygun fiyatlar ile satılan nioli yağı eczane, aktar ya da internet üzerinde satılmaktadır. Sizler de bu yağın mucize etkilerinden yararlanmak için bu yağı satın alabilirsiniz. Kullanım konusunda aşırıya kaçmayınız. Ayrıca hastalıklar için kullanmadan önce doktora danışmanız gerekmektedir.