yeniloji.com
Beslenme

Kansere İyi Gelen Gıdalar Hangileridir?

Henüz yorum yazılmadı
Kansere İyi Gelen Gıdalar Hangileridir?
Yeniloji 3550 görüntüleme

Kansere iyi gelen gıdalar; kanser hücrelerinin daha fazla büyümesini engelleyen ve hatta bu hastalığa karşı vücudun bağışıklık kazanmasına yardımcı olan besinlerdir.

Kansere İyi Gelen Ot ve Bitki

Çağımızın en tehlikeli hastalıklarından biri olan kanser farklı çeşitleri olan bir hastalıktır. Kanser bir doku ya da organdaki hücrelerin düzensiz olarak büyümesi ve çoğalması ile meydana gelir. Anormal hücrelerin çoğalması sonucunda kanser türleri görülmeye başlar ve tedavi edilmediği zaman ölüm riski bulunmaktadır.

Kansere iyi gelen doğal yöntemler bulunmaktadır. Kanser otu olarak bilinen ve pelin otu, çoban çırası ve ansız otu isimleri ile bilinen bitkinin bu hastalığın iyileşmesi konusunda faydalı olduğu belirtilmektedir. Bu bitki oldukça ağır kokusu olan ve yapışkan özelliği bulunan bir ottur. Yapışken yapısı olduğu için andız otu olarak bilinmektedir. İlkbaharda filizlenen bu ot Ağustos ayında çiçeklenmeye başlar. Genel olarak bitkinin çiçeklenmeden toplanması ve kullanılması önerilmektedir. Bitkiyi insanların uzak olduğu ve egzoz dumanlarının olmadığı yerden toplamanız tavsiye edilir.

Doğal kanser otunun uygun kullanımı ise kaynamış suyun içerisine bir miktar bitkiden koyup kaynadıktan sonra süzünüz. Yaklaşık olarak 1 litre yapınız ve gün içerisinde bitiriniz. Gırtlak, ağız ve meme kanseri için faydalı olduğu dile getirilmektedir.

Kansere İyi Gelen Yiyecekler ve Gıdalar

Kanseri önlemek için doğru ve sağlıklı beslenmek gerekmektedir. Bu hastalık genetik nedenlerden dolayı oluşabileceği gibi, az hareket etme, alkol ve tütün kullanımı, sağlıksız ve yetersiz beslenme gibi sebeplere dayalı olarak da oluşabilmektedir. Bu ölümcül hastalıktan korunmak için tüketilmesi gereken yiyecekleri şu şekilde belirtebiliriz:

Soğan ve Sarımsak: Bu yiyeceklerin içerisinde biyoaktif sülfür bileşikler bulunmaktadır. Bunlar soğan ve sarımsağa kokusunu veren şeylerdir. Bu gıdalar gastrointestinal kaynaklı kanser türlerinin oluşumuna engel olmaktadır. Bu hastalığa karşı önlem almak için gün içerisinde ufak bir soğan ve 2-3 diş sarımsak tüketebilirsiniz.

Turp: Antioksidan özellikleri bulunan siyah ve kırmızı turp, içermiş olduğu glukosinolat bileşikleri ve lifli yapısı sayesinde kalın bağırsak kanserinin oluşumuna engel olmaktadır. Kansere karşı koruyucu etki sunan bu besini rendeleyip bir kase miktarında tüketmek günlük posa ihtiyacının karşılanmasına destek olmaktadır.

Siyah Üzüm: Siyah üzümün çekirdeğinde bulunan güçlü antioksidanlar akciğer, kolon, pankreas gibi kanser türlerinde anormal hücrelerin etkisiz hale gelmesine destek olmaktadır. Taze üzümü günde 1 salkım ve kuru siyah üzümü çekirdekleriyle beraber yaklaşık olarak 15 adet tüketmeniz yeterli olacaktır.

Bunların yanı sıra yeşil çay, balık, domates, pancar, siyah havuç ve ıspanak gibi besinlerde içerisinde bulunan bileşikler sayesinde kansere karşı koruyucu birtakım etkiler meydana getirmektedir.

Kanserden Korunma Yolları Nelerdir?

Kanseri önlemek için yapılabilecek en önemli aşamalardan biri sağlıklı beslenmektedir. Beslenme düzeni kanseri yaklaşık olarak %30 oranında engellemek mümkündür. Sağlıklı beslenme ve aynı zamanda her gün yarım saat tempolu yürüme hastalıktan korunma yüzdesini %40 a kadar arttırabilmektedir. Sağlıklı beslenme konusunda birden fazla çeşitte sebze ve meyve tüketilmesi önerilmektedir. Her besini mevsiminde yemeye özen gösteriniz.

Bu hastalıktan korunmak için tek tip beslenme yerine çeşitli beslenme önerileri sağlanmalıdır. Tahıl ve kuru baklagiller tüketilmelidir. Tahıllarda B1 vitamini bulunmaktadır. Bu vitamin hem vücuda enerji verir hem de serotonin salgılanmasını sağlar. Kırmızı et demir açısından her ne kadar gerekli olsa da fazla tüketilmesi mide ve kolon kanseri riskini arttırmaktadır. Haftada 2 gün ve toplamda 350 gram et tüketimi yeterli olacaktır. Şeker kanser riski arttırmaktadır. Bu nedenle uzak durulması gerekmektedir. Probiyotik beslenmeyi de unutmayınız. Probiyotikler bağışıklığınızın güçlenmesine destek olmaktadır.

Kanseri Yenmek Mümkün mü?

Çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer alan kanser, tedavi edilmesi mümkün bir rahatsızlıktır. Kanseri yenenler genel olarak doktorun belirttiği tedavileri uygulamaktadır. Burada önemli olan sağlıklı, hormonsuz beslenme ve aynı zamanda kişinin kendini mutlu hissetmesidir. Kendinize inanmalı ve kanseri yeneceğinizi asla aklınızdan çıkarmamalısınız. Bu rahatsızlık için geliştirilmiş olan tedavi yöntemleri ve kansere iyi gelen gıdalar sayesinde iyileşmek mümkündür.

Paylaş Tweetle Gönder Pinle
İsim veya Nick: Yorum ve Görüşleriniz: Puan Ver:
Yorumlar ( 0 yorum )
Henüz yorum yapılmamış! İlk siz yorum yazın...
Önerilen Yazılar
Çorapla Uyumak Sağlıklı mı? Zararlı mı?

Çorapla Uyumak Sağlıklı mı? Zararlı mı?

Çorapla uyumak, ayakların sıcak kalmasını sağlarken sağlık açısından birçok zararlı etki meydana getirmektedir...

Çabuk Yağlanan Saçlar için Ne Yapılmalı? Şampuan, Maske ve Bakım Önerileri

Çabuk Yağlanan Saçlar için Ne Yapılmalı? Şampuan, Maske ve Bakım Önerileri

Aşırı yağlanan saçlara sahipseniz eğer bu sizleri gün içerisinde oldukça zorlar...

Mide Ekşimesine Ne İyi Gelir? Neden Olur? Belirtileri Nelerdir?

Mide Ekşimesine Ne İyi Gelir? Neden Olur? Belirtileri Nelerdir?

Mide ekşimesi, midenin yiyecekleri sindirmek için salgılamış olduğu mide asidini belli nedenlerden ötürü fazla salgılaması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır...

Ramazan Ayında Sigara Nasıl Bırakılır?

Ramazan Ayında Sigara Nasıl Bırakılır?

Sigarayı bırakmak ve sigaradan kurtulmak isteyenler psikolojik olarak tam bir zorluk içerisine girerken bazı yöntemler sayesinde bu alışkanlıktan kurtulmak mümkün hale gelmektedir...

Deli Dana Hastalığı Nedir? Nasıl Bulaşır? Belirtileri Nelerdir?

Deli Dana Hastalığı Nedir? Nasıl Bulaşır? Belirtileri Nelerdir?

Deli dana hastalığı; hayvanlardan insanlara bulaşan bir tür beyin iltihabı rahatsızlığı olarak tanımlanan durumdur...

Defne Sabunu Ne İşe Yarar? Saça ve Cilde Faydaları Nelerdir? Kullananlar ve Fiyatı

Defne Sabunu Ne İşe Yarar? Saça ve Cilde Faydaları Nelerdir? Kullananlar ve Fiyatı

Defne sabunu; içerisindeki bileşenler sayesinde akne, sedef, egzama gibi cilt problemlerine iyi gelen ve aynı zamanda saç derisinde yer alan kepek problemleri için etkili olan bir üründür...

Bağırsak Paraziti (Tenya) Nedir? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Düşürülür?

Bağırsak Paraziti (Tenya) Nedir? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Düşürülür?

Bağırsak paraziti tenya; oldukça zararlı olan, hem hayvanlarda hem de insanlarda görülebilen ve uzunluğu epey fazla olan bir parazittir...

Kabak Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır? Kabak Diyeti ile Kaç Kilo Verilir?

Kabak Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır? Kabak Diyeti ile Kaç Kilo Verilir?

İsminden de anlaşılabileceği üzere kabak diyeti, uygulandığı süreç içerisinde yalnızca kabak ile beslenilen ve kişilerin bu şekilde fazla kilolarından kurtulduğu diyete verilen isimdir...

At Kestanesi Yağının Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır? Fiyatı ve Kullananlar

At Kestanesi Yağının Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır? Fiyatı ve Kullananlar

At kestanesi yağı; at kestanesinin içeriğinde yer alan yağdan elde edilen, güzellik ve sağlık gibi pek çok alanda kullanılabilen, bitkisel içerikli bir yağdır...

Zeytin Yaprağı Ne İşe Yarar? Çayı Nasıl Yapılır?

Zeytin Yaprağı Ne İşe Yarar? Çayı Nasıl Yapılır?

Zeytin yaprağı; bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve karaciğerin onarılması, bunların yanı sıra zayıflama sağlanması için kullanılan bir bitki türüdür...