yeniloji.com
Sağlık

Shea Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir? Karite Yağı Kullananlar ve Fiyatı

Henüz yorum yazılmadı
Shea Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir? Karite Yağı Kullananlar ve Fiyatı
Yeniloji 379 görüntüleme

Shae yağı; cilt bakımında doğal etkiler meydana getiren, bir diğer adı ile karite yağı olarak bilinen, shae ağacının meyvelerinden elde edilen ve çoğunlukla kozmetik alanlarda kullanılan bir bitkisel yağdır.

Shae Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?

Nemlendirme ve kıvam verici etkisi ile bilinen shae yağı, oleik içeriği yüksek olan ve Afrika'da bol miktarda tüketilen faydalı bir üründür. Shae ağacının ceviz büyüklüğündeki meyvelerinden elde edilen bu yağ, birtakım soğuk sıkım işlemlerinden geçerek piyasaya sürülmektedir. A ve E vitamini bakımından zengin olan bu doğal içerikli yağ aynı zamanda içerisinde bol miktarda faydalı mineraller barındırmaktadır. Tropikal iklimde yaklaşık olarak 250 sene yaşamış olan bir ağacın meyvesinden elde edildiği için oldukça kıymetlidir. Faydaları ve sağlık açısından eşsiz etkileri ile shae yağı, antioksidan açısından oldukça zengindir. Shae yağı ne işe yarar diye baktığımızda iyi bir nemlendirici kaynağı olduğunu belirtebiliriz. Tek başına kullanılabilme özelliği bulunduğu gibi aynı zamanda farklı yağlarla birleştirilerek de kullanılabilmektedir.

Shae Yağı Faydaları Nelerdir?

Oldukça kıymetli ve yararlı olan shae yağı faydalarını şu şekilde belirtebiliriz:

Saçları besleyen ve cildi onaran shae yağı, hücre yenileyici etkilere sahiptir. Shae yağı tüylenme yapar mı diye baktığımızda uzun süreli kullanıldığı zaman kıl köklerinin beslenmesi sonucunda tüy yapabilmektedir. Bundan dolayı dikkatli kullanılmalıdır.

Karite Yağı Kullananlar ve Yorumlar

Günümüzde faydaları bakımından karite yağı pek çok şekilde kullanılmaktadır. Shae yağı yorumlarına baktığımızda saç maskesi olarak uygulayanların olduğunu görürken aynı zamanda cilt maskesi şeklinde de kullanımının yapıldığı belirtilmektedir. Shae yağı ile krem yaparak kullanım sağlayabilirsiniz. Nem açısından oldukça zengin olan bu yağ cildi besler ve onarır. Dilerseniz sizler de bu yağı kullanarak daha pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Shae Yağının Fiyatı Ne Kadar?

İnternet üzerinde, aktarlarda ya da kozmetik ürün satan pek çok dükkanda satılan shae yağı fiyatı oldukça uygundur. Fakat satın alırken organik ve soğuk sıkım olmasına dikkat edilmelidir. Dilerseniz birtakım bitkisel yağlar ve e vitamini kapsülleri ile kendinize güzel bir krem yaparak kullanım da sağlayabilirsiniz.

Karite Yağının Zararları Nelerdir?

Her bitkisel içerikli yağda olduğu gibi bu yağın da bazı yan etkileri olabilmektedir. Shae yağının yan etkileri ancak alerjik bir ciltte görülebilir. Kullanım öncesinde cildinizin ufak bir bölümüne uygulayınız. Kızarma, tahriş ya da kaşıntı varsa alerjiniz olabilir ve kullanmamalısınız. Eğer ki cilt problemleriniz için kullanacaksanız öncesinde uzman bir dermatolog desteği almayı unutmayınız.

Paylaş Tweetle Gönder Pinle
İsim veya Nick: Yorum ve Görüşleriniz: Puan Ver:
Yorumlar ( 0 yorum )
Henüz yorum yapılmamış! İlk siz yorum yazın...
Önerilen Yazılar
Lahana Suyu Diyeti Nedir? İshal Yapar mı? Faydaları Nelerdir?

Lahana Suyu Diyeti Nedir? İshal Yapar mı? Faydaları Nelerdir?

Lahana suyu diyeti; içerisinde bol miktarda lif bulunan ve metabolizmanın hızlanmasına destek olan bir kürdür...

Çay Ağacı Yağı Nedir? Zararları ve Faydaları

Çay Ağacı Yağı Nedir? Zararları ve Faydaları

Çay ağacı yağı; bitkisel bir yağ olup Avustralya’da, Avrupa’da ve A...