Karpuz Kabuğunun Faydaları ve Zararları Nelerdir? Nasıl Tüketmeliyiz?
Yaz aylarının en sevilen ve bol tüketilen meyvelerinden biri olan karpuzun, içi kadar kabuğu da oldukça faydalıdır.
Yaz aylarının en sevilen ve bol tüketilen meyvelerinden biri olan karpuzun, içi kadar kabuğu da oldukça faydalıdır.
Acı biber; Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıklıkla tüketilen, içeriğinde yer alan kapsaisin sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlayan, güçlü antioksidan özelliğine sahip bir besindir.
İdrar kokusu; yeteri kadar su tüketildiği zaman az kokan ve hemen hemen nötr bir kokuya sahip olan, vücut sağlığı hakkında pek çok şey ifade eden bir durumdur.
Fıstık ezmesi; protein, potasyum ve yağ içeren, baklagiller familyasına ait olan yer fıstığından elde edilen, kas yapmaya ve kilo vermeye destek olan bir besindir.
Dişlerin arasındaki bakteri plaklarını temizleyen ve aynı zamanda yemek artıklarını gideren diş ipi, dişlerin tamamen arındırılmasını ve temizlenmesini sağlayan bir üründür.
Her türlü yara için merhem şeklinde kullanılabilen manuka balı, adını Yeni Zelanda'da yetişen manuka çiçeklerinden alan, arıların bu bitki ile tozlaşması şeklinde ortaya çıkmış olan bir besindir.
Dünyanın en pahalı yiyecekleri arasında yer alan havyar, balıkların yumurtasına verilen isimdir.
Kazayağı otu; içeriğinde bol oranda vitamin ve mineral barındıran, ülkemizde Ege Bölgesi'nde yetişen, görüntü itibariyle maydanozu andıran bit bitki çeşididir.
Toplumumuzda severek tüketilen bir besin olan sucuk çiğ şekilde yenir mi diye sıklıkla sorulmaktadır.
Domates kürü; hem kilo vermeye yardımcı olan hem cilt bakımında beyazlama sağlamak için kullanılan hem de tüylerin yok edilmesine etkili olan etkili bir yöntemdir.