Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan ayva, hamilelik döneminde tüketildiği zaman hem anne hem de bebek için pek çok fayda sağlamaktadır. Gebelikte ayva yemek bağışıklığı güçlendirirken aynı zamanda gerekli vitaminlerin karşılanmasına da destek olur.
Gebelikte Ayva Yemenin Faydaları Nelerdir?
İçerisinde yer alan C vitamini sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olan ayva aynı zamanda etkili bir antioksidan etkisine sahiptir. Gebelikte ayva yemek pek çok hastalığın önlenmesine yardımcı olmaktadır. Bu da daha sağlıklı bir gebelik anlamına gelmektedir. Gebelikte yaşanan en önemli sorunlardan biri kabızlıktır. Bu süreçte lifli gıdalar tüketmek sindirim sistemi problemlerinin önlenmesine yardımcı olmaktadır. Ayva lif bakımından zengin bir meyvedir. Bu özelliği sayesinde kabızlık problemlerinin giderilmesine yardımcı olur.
Cilt sağlığının korunmasına yardımcı olan ayva içerisinde yer alan demir, bakır ve çinko sayesinde kan hücrelerinin üretilmesine yardımcı olmaktadır. Cildin ihtiyacı olan oksijenin sağlanmasına destek olur. Bu özelliği sayesinde cildin korunmasına yardımcı olur. Vitamin eksikliğinin giderilmesine yardımcı olan ayvanın içeriğine baktığımız selenyum, magnezyum gibi önemli minerallerin yanında aynı zaman C, A ve B vitamini içermektedir. Bu besin değeri sayesinde hem annenin hem de bebeğin vitamin ihtiyacını karşılamaktadır.
Kan şekerinin kontrol edilmesine ve dengelenmesine yardımcı olan ayva, glisemik indeksi düşük olan bir meyvedir. Bu özelliği sayesinde kan şekerinin aniden yükselmesini önler ve dengede kalmasın destek olur. Bununla birlikte kalorisi yüksek bir besin değildir. Gebelik döneminde günlük kalori ihtiyacı yaklaşık olarak 2.200 – 2800 arasındadır. 100 gram ayvanın 56 kalori olması gereksiz kilo alımının önlenmesine yardımcı olmaktadır.
Hamilelikte Avya Kaçıncı Ayda Yenmeli? Ne Zaman Yenir?
Gebeliğin herhangi bir ayında tüketilebilen ayva ne zaman yenir diye merak ediyorsanız bunda bir kısıtlama bulunmamaktadır. İlk aydan itibaren aşırıya kaçmamak şartı ile tüketebilirsiniz. Bulantının önlenmesine yardımcı olan ayva özellikle gebeliğin 12. haftasında sıklıkla görülen kusma şikayetlerinin giderilmesi, önlenmesi konusunda etkili olmaktadır. Mide asidinin dengelenmesine yardımcı olan bu meyve bulantı şikayetlerinin önlenmesine yardımcı olur.
Kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olan ayva meyvesi kalp sağlığının korunmasına yardımcı olurken aynı zamanda antioksidan özelliği sayesinde kanser gibi hastalıkların önlenmesine de destek olmaktadır. Vücuttaki serbest radikallerin dışarı atılmasına yardımcı olur. Erken doğum neden olan demir eksikliği ve kansızlık problemlerinin giderilmesine destek olur. Bu özellilikleri sayesinde gebelikte ayva yemek herhangi bir ay ile sınırlı değildir.
Gebelikte Ayva Yemek Gamze Yapar mı?
Genel olarak gülme sırasında meydana çıkan gamzeler her birimiz tarafından sevilen çukurlardır. Asıl olarak bir doku eksikliği olarak nitelendirilen gamze ayva tüketimi ile bebekte de meydana gelebilmektedir. Daha önce hamileyken ayva tüketimi sağlayan kadınların çocuklarında gamze olduğu söylenmektedir. Bilimsel bir gerçekliği olmayan bu durum ihtimal olarak sayılabilmektedir. Hiç ayva yemeyen kadınların çocuklarında da gamze oluşabilmektedir. Asıl olarak bu genetik bir durumdur. Annede ve babada varsa büyük olasılık ile çocukta da olmaktadır.
Hamileyken Ayva Yemek Bebeği Güzelleştirir mi?
Her bebek güzel ve özeldir. Ayvanın bilimsel olarak bebeğin güzelleşmesi konusundaki etkisinden söz edilmezken bazı hadisler de anne karnında bebeğin güzelleşmesini sağladığı belirtilmektedir. Her bebek güzeldir ve belli genetiğe sahip olarak doğmaktadır. Faydaları için hamileyken ayva yemek hem anne hem de bebek için yararlı olacaktır.