yeniloji.com
Bakım

Selülit Nedir? Nasıl Geçer? Selülit Nasıl Tedavi Edilir?

Henüz yorum yazılmadı
Selülit Nedir? Nasıl Geçer? Selülit Nasıl Tedavi Edilir?
Yeniloji 3054 görüntüleme

Selülit deri altında düzensiz ve aşırı yağ birikimi nedeniyle oluşan özellikle kol, bacak ve kalça gibi yağın toplandığı bölgelerde sıklıkla görülen portakal görünümlü dolaşım bozukluğudur.

Selülit Nedir, Ne Demek?

Selülitin tam kelime karşılığı bağdoku yangısıdır. Fazla yağ dokusunun damardan sızması ile meydana gelmektedir. Obeziteyle karıştırılmamalıdır çünkü zayıf insanlarda bile bu dolaşım bozukluğu görülebilir. Erkeklerde kadınlara nazaran daha az görülür çünkü selülitin bir destekleyici nedeni ise östrojendir ve bu hormon kadınlarda daha fazla bulunur.

Selülit, estetiksel bir cilt problemidir ve cilt yüzeyinde çukurlu, portakal görünümlü bir görüntünün oluşmasına neden olmaktadır.

Selülitli ciltte epidermis ve dermis isimli yağ hücrelerin cildin üst katmanında fazlasıyla toplanır. Biriken bu yağ hücreleri genişlediğinde yağ dokusu bantlarını adeta bir file gibi sıkıştırır ve buda selülit oluşuma neden olur. Selülit cildin çukurlu, girintili ve çıkıntılı görünmesine neden olmaktadır. Genel olarak kuyluk, kalça ve karın bölgesinde meydana gelmektedir. Yaşın ilerlemesine ve hücre yenilemesinin azalmasına bağlı olarak artmaktadır.

Selülit Neden Olur? Sebepleri Nelerdir?

Selülit kan dolaşımının yavaşladığı bölgelerde bağ doku sıvısının salınıp derinin altında küçük kesecikler oluşturmasıyla başlar. daha sonra bu kesecikler birleşerek deride noktalı bir çöküntü görülmesine yol açarlar. dışardan bakıldığında direk fark edilemeseler de elinizle yağ dokusunu sıkıştırdığınızda rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. Tabi bu görüntü selülit ilerledikçe dışardan da gözlemlenmeye başlanabilir. Birinci derecede yalnızca parmaklarınızla sıkıştırdığınızda belli olurken ikinci derece selülitler dışardan hafif bir şekilde kendini belli etmeye başlarlar. Üçüncü derecede ise çok belirginleşir ve ağrıda yapabilirler.

Selülit oluşumu fizyolojik, genetik ya da yaşam şeklinizle ilgidir. Fizyolojik ya da genetik olarak östrojen fazlalığı, dolaşım bozukluğu gibi faktörlere bağlı olabilirken yaşam şeklinizle de yeme alışkanlıklarınız ile doğrudan etkili olabilir. Alkol ve sigarada nedenleri içinde başta gelir. Yani eğer kötü alışkanlıklarınız varsa bunlar yalnızca psikolojinize değil vücudunuza da çokça zarar verir. Tıpkı bu selülit sorununda karşımıza çıktığı gibi. O yüzden çoğunun yaptığı ilk ve en kötü yanlış bağımlılıklardır. Selülitlerden önce bağımlılıklarınızdan kurtulun ve kendinizi arındırmaya hazırlayın.

Selülit Oluşumu Nasıl Engellenir? Nasıl Önlenir?

Selülitten korunmak için belirli diyetler uygulayabilir yaşam şeklinizi ve yeme düzeninizi değiştirerek hem selülitten korunabilir hem de biraz spor ve sağlıklı yaşamla olan selülitlerinizden de kurtulabilirsiniz. Yani selülitlerden kaçmak aslında dışardan göründüğü kadar da imkansız değildir. Yalnızca birkaç küçük düzenlemeyle (yiyecek alışkanlıkları, ve spor) bütün selülitlerinizden rahatça kurtulabilirsiniz.

Tabi selülit için yapılan bölgesel çeşitli ameliyatlarda vardır fakat ben size spor yada kahve maskesi daha çok önerilmektedir.. İşte peeling görevi gören kahve maskesi tarifi:

Kahve Maskesi:

Duştan sonra elinize biraz Türk kahvesi alıp selülit olan bölgeye dairesel hareketlerle hafifçe masaj yaparak uygulayın. Haftada bir yapacağınız kahve maskesi sayesinde cildinizi nemlendirip yumuşamasını sağlarken selülitlerinizden de kurtulursunuz. Ve cildinizde harika kokar.

Selülit Tedavisi Nasıl Olur? Nasıl Geçer?

Selülit tedavisi için geliştirilmiş olan kesin çözümler bulunmamaktadır. Eğer ki kiloluysanız zayıflamanız gerekmektedir. Çünkü bu şekilde vücuttaki yağ oranında azalma meydana gelmektedir. Bunun yanı sıra lazer, kriyolipoliz, ultrason tedavisi, karboksiterapi, bazı kremler ve liposuction gibi yöntemler ile tedavi sağlanabilmektedir.

Paylaş Tweetle Gönder Pinle
İsim veya Nick: Yorum ve Görüşleriniz: Puan Ver:
Yorumlar ( 0 yorum )
Henüz yorum yapılmamış! İlk siz yorum yazın...
Önerilen Yazılar
Uykusuzluğun Nedenleri ve Zararları Nelerdir? Uykusuzluk İçin Bitkisel Çözümler

Uykusuzluğun Nedenleri ve Zararları Nelerdir? Uykusuzluk İçin Bitkisel Çözümler

Uykusuzluk; vücudun dinlenmesini engelleyerek organların yeterli bir şekilde, düzeyde çalışmamasına neden olur...

Saç Rengini Açmak İçin Ne Yapılır?

Saç Rengini Açmak İçin Ne Yapılır?

Saç rengini açmak için boya kullanmak yerine doğal yöntemler uygulayarak saçınıza herhangi bir kimyasal madde değdirmeden saçınızın birkaç ton açılmasını sağlayabilirsiniz...

Atkins Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır? Listesi ve Zararları

Atkins Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır? Listesi ve Zararları

Atkins diyeti; kilo vermeye yardımcı olan, düşük karbonhidratlı bir beslenme programıdır...

Büstiyer Nedir? Büstiyer Ne İçin Kullanılır?

Büstiyer Nedir? Büstiyer Ne İçin Kullanılır?

Büstiyer; göğüs bölgesinden başlayarak bel bölgesine kadar inen, inceltici ve toparlayıcı özelliği sayesinde daha zayıf gözükmeyi sağlayan bir iç giysi modelidir...

Sencha Çayı Nedir? Nasıl Hazırlanır? Faydaları ve Fiyatı

Sencha Çayı Nedir? Nasıl Hazırlanır? Faydaları ve Fiyatı

Japon kültürüne ait sencha çayı, camellia sinensis bitkisinin yapraklarının toplanması ile elde edilmektedir...

Kuşburnu Çayının Faydaları ve Zararları Nedir? Zayıflatır mı?

Kuşburnu Çayının Faydaları ve Zararları Nedir? Zayıflatır mı?

Kuşburnu çayı; grip, nezle, faranjit, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar için faydalı olan, içerisinde yüksek oranda C vitamini barındıran bir bitki çayıdır...

Akran Zorbalığı Nedir, Ne Demek? Nasıl Önlenir? Ne Yapmalıyım?

Akran Zorbalığı Nedir, Ne Demek? Nasıl Önlenir? Ne Yapmalıyım?

Bir çocuğun kendi yaşındaki başka bir çocuğa fiziksel ya da sözel olarak baskı yapması akran zorbalığı olarak tanımlanır...

En Çok Kilo Aldıran Besinler ve Yiyecekler Listesi Nedir?

En Çok Kilo Aldıran Besinler ve Yiyecekler Listesi Nedir?

Fazla kilolar günümüzün en büyük sorunları arasında yer alırken buna genel olarak en çok kilo aldıran besinler sebep oluyor...

Basmati Pirinç Nedir? Faydaları, Kalorisi ve Özellikleri

Basmati Pirinç Nedir? Faydaları, Kalorisi ve Özellikleri

Basmati pirinç; Himalaya Dağları'nda karlı sular ile beslenen bir pirinç türüdür...

Helikobakter Pilori Ne Demek? Neden Olur? Bitkisel Tedavisi ve Diyeti

Helikobakter Pilori Ne Demek? Neden Olur? Bitkisel Tedavisi ve Diyeti

Helikobakter pilori; mide ve bağırsaklara enfekte olarak asit düzeyini nötrolize etmek ve birtakım sindirim rahatsızlıklarının oluşumuna zemin hazırlamak gibi etkiler meydana getiren bir bakteri çeşididir...